15.1.09

L.ERSÖZ ANKARADA YAKALANDI

Levent Ersöz Sahte Kimlikle Yakalandı

Ergenekon terör örgütünün firari sanığı Emekli Tuğgeneral Leven Ersöz Yakalandı. Yakalanması hayli ilginç...
Ergenekon operasyonlarının 6. dalgası öncesi Rusya'ya kaçan Levent Ersöz, tedavi için geldiği Ankara Balgat'ta bulunan Yüzüncü Yıl Hastanesi'nde yakalandı.

Levent Ersöz'ün, Mehmet Orhan Gülcü adlı bir sahte kimlik kullandığı belirlendi. Ersöz’ün yakalandığı hastaneye bu isimle geldiği saptandı.

MUVAZZAF ASTSUBAY ERGENEKONCU REFAKATÇİSİ

NTV'nin haberine göre Ergenekoncu Levent Ersöz, Türkiye'ye Zonguldak limanından girdi ve Ersöz'e bütün bu süre boyunca S.G. isimli Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli muvazzaf bir astsubay eşlik etti.

Ergenekon sanığı Ersöz'ün kılık değiştirdiği gözlendi.

Ersöz'ün, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a götürüleceği belirtildi.ERSÖZ HİZBULLAH İLİŞKİSİ

Hizbullah'ın, Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün görev yaptığı dönemde Şırnak'ı 'saadet bölgesi' ilan ettiği anlaşılmıştı. Ele geçirilen arşiv bilgilerine göre, Hizbullah o bölgede özgürce faaliyet göstermiş.

Levent Ersöz'ün Şırnak'ta görev yaptığı 2001 yılında İdil ilçesinde Hizbullahçılara yönelik büyük bir operasyon düzenlenmiş ve 13 örgüt militan yakalanmıştı. Şahısların evinden 4 adet Biksi, 43 adet Kalaşnikof, 13 adet RPG-7 roketatar, 16 adet RPG-7 roketatar mermisi, 4 adet lav silahı, 3 adet tabanca, 1 adet G3 otomatik tüfek, 16 uzun namlulu mavzer silah ele geçirilmişti. Aynı yıl, Diyarbakır 3 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde devam eden davada, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Alay Komutanlığı'ndan silahlarla ilgili bilgi istemesiyle Hizbullah operasyonunda ele geçen silahların Şırnak Jandarma Alay Komutanlığı envanterine kayıtlı olduğu anlaşıldı. Üstelik Şırnak İl Jandarma Alay Komutanlığı mahkemeye yazı göndererek Silahlı Kuvvetler envanterine kayıtlı olan silahların kendilerine iade edilmesini talep etti. Mahkeme, Levent Ersöz başta olmak üzere hiçbir askerî sorumlu hakkında yasal işlem gereği duymadan silahları teslim etmişti.

ERSÖZ VE EMİNAĞAOĞLU'NUN KAPATMA ZİRVESİ

İşçi Partisi'nde yapılan aramalarda ele geçirilen ve iddianamenin ek klasörleri arasında yer alan bir CD'de ilginç notlar var. 'Yargı-Nusret SENEM' başlıklı klasörde, 'Yargıtay ile ilgili notlarım' isimli bir belge yer alıyor. Bu dokümanda, 'AKP dosyasını Eminağaoğlu'na iletelim, görüşünü alalım. Limandaki yemeğe yetiştirelim. Yemeğe Eminağaoğlu dışında E.Poyraz'la Levent Ersöz Paşa da gelecek." ifadeleri yer alıyor.

LEVENT ERSÖZ RUS KOMİSYONCUSU

Ergenekon operasyonunun 6. dalgasından önce Rusya’ya kaçan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün Rus Silah firmasına danışmanlık yaptığı, ortaya çıkmıştı.

GİZLİ KAYIT YAPMIŞTI

Ersöz'ün medyanın önemli isimlerini, siyasetçileri, işadamlarını kısacası kendisiyle görüşen herkesi gizlice kaydettiği ve bunu arşivlediği ortaya çıkmıştı.

DARBE GÜNLÜKLERİ'NDEKİ ERSÖZ PAŞA

Tutuklama kararı çıktığı gün Rusya'ya giden İstihbaratçı Tuğgeneral Ersöz, "Darbe Günlükleri"nde yaptığı derin işlerle anılıyor.

Ergenekon'un 'telekulak'ı olarak aranan dönemin Jandarma İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'e ait darbe günlüklerinde şu ifadelerle geçiyor:

19 Aralık 2003: "Jandarma İstihbarat Başkanı general (Ersöz) yaptıklarıyla ilgili bana brifing verdi. AKP hükümetini zayıflatmak için neler yapılması gerekiyorsa hepsi düşünülmüş ve uygulamaya geçmişler. Alınacak tedbirler içerisinde afiş asmaktan gazetelerde ilanlar vermeye kadar değişen birçok hal tarzları vardı. Bu çalışmaya 'Cumhuriyet Platformu' ismini vermişler." Örnek, Eruygur'un bazı üst düzey yöneticilere ait ses kayıtlarını kuvvet komutanlarına dinlettiğini anlatıyor.

3 Şubat 2004: Eruygur üst düzeydeki bazı yöneticilerin konuşmalarına ait ses kayıtlarını dinletmiş. AKP'ye danışmanlık yapan kişilermiş ve Kıbrıs sorununu nasıl halletmeyi düşündüklerini anlattıkları kayıtlarmış. Takdimin sonunda Hava Kuvvetleri Komutanı ve Eruygur 10 Mart'ta ihtilal yapalım diye bastırmaya başlamışlar. Kara Kuvvetleri Komutanı onları şimdilik frenlemiş ve bunun için daha zamanın uygun olmadığını ve beklemememizi salık vermiş.

HİLMİ ÖZKÖK'Ü DİNLETMİŞ

Dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'a bağlı istihbarat biriminin başında bulunan ETÖ sanığı Ersöz'ün, Hilmi Özkök'ün telefonu dahil 'kozmik' gizliliğe sahip telefonları dinlettirdiği ortaya çıkmıştı.

Emekli Kıdemli Albay Erdal Sarızeybek, 'Ya Gazi Paşa Duyarsa' adlı kitabında, bu konuyu işliyor.

Sarızeybek'in kitabında yer verdiği iddiaya göre olay, Orgeneral Şener Eruygur’un Jandarma Genel Komutanı olduğu 2003'ün Eylül'ünde başlamıştı. Jandarma İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz'dü. İstihbaratta görevli teknik takip subayı Yüzbaşı Hasan Atilla Uğur (gözaltında), Şanlıurfa Jandarma Alayı istihbarat yüzbaşısı Selçuk Sazaklı’yı arayıp dokuz telefon numarasının üç aylık ayrıntılı dökümünü istedi. Sazaklı'nın durumu ilettiği Alay Komutanı Kıdemli Albay Erdal Sarızeybek, isteği garipsemişti. Numaraların Şanlıurfa'yla bir ilgisi yoktu. "Neden istiyorsunuz?" diye soruldu. Yüzbaşı Uğur, "Merkezden istihbarat yapıyoruz ama mahkeme kararı çıkarmakta zorluğumuz var. İşimiz gecikiyor. Her alaya dağıtım yaptık numaraları. Onlardan istiyoruz” dedi. Sarızeybek'in, "Bu numaralar kime ait" sorusunu, "Terörist işte" diye yanıtlamıştı.

Numara tanıdık çıktı



Aslında kayıtlar doğrudan Türk Telekom'dan alınabilirdi. Sarızeybek kuşkulanıp Sazaklı'ya, “Listeyi tespit et ve getir” dedi. Numaralara bakınca, 'terörist' bağlantılı olmadıklarını fark etti. Numaralardan birini çevirdi. Karşısına bir kadın çıktı. Kadının sesi tanıdıktı. Hiç konuşmadan telefonu kapattı. Sarızeybek şaşkındı.



Kuşkuları artınca Sazaklı'yı dökümleri alması için İstanbul'a, Türk Telekom'a gönderdi. Sazaklı'ya burada, “Levent (Ersöz) Paşa ekibinde görevli uzman çavuş, dökümleri aldı” denildi.



Bu dokuz numaradan üçü 'kozmik' gizliliğe sahipti ve her biri şifreli bir dosyaya aitti. Anlaşılan o ki, Ankara'da çok gizli bir soruşturma yürütülüyordu. İddiaya göre, o kozmik telefonlardan birisi, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ündü. Sarızeybek, bunu bilmiyordu.

aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License