9.7.08

AYIP OLMUYORMU..? (HASAN CEMAL)

Paşalar tutuklanınca ‘hukuk’u anımsayanlara bir çift söz...

İki emekli orgeneral tutuklanınca, birden ‘demokrasi’ ve ‘hukuk‘u, ‘insan hakları‘nı anımsayanlara bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral, darbe iddialarıyla tutuklanınca, “Korku imparatorluğu kapıda!” avazeleriyle yeri göğü inletenlere bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral darbeye teşebbüsten dolayı cezaevine atılınca, askeri yönetimlerin Ziverbey gibi işkencehânelerini hatırlatanlara bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?İki emekli orgeneral siyasal tarihimizde ilk kez hapsi boylayınca, 12 Mart’ın, bir askeri darbenin o korkunç işkencehanesiyle ilgili çağrışımlarla, bir darbesel sürecin çok önemli bir halkası olmaya aday bir soruşturma ile davayı, kamuoyunun gözünde, sözde çaktırmadan zayıflatmak isteyenlere bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral hapse atılınca, sanki bu ülkede hiç darbe olmamış gibi birden ‘hukuk’u hatırlayanlara bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral darbe girişiminden dolayı tutuklanınca, sanki bu ülkede hiç darbe teşebbüsü olmamış gibi ‘demokratik hukuk devleti’ne sarılanlara bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral darbecilik iddiasıyla sorgulanıp hapse atılınca, sanki bu ülkede asker siyasete hiç müdahale etmemiş gibi birden bire ‘demokrasi ve hukuk havariliği’ne soyunanlara bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral darbecilikten içeri atılınca, sanki bu ülkede askeri darbelerle demokrasi ve hukukun, insan hakları ve özgürlüklerin canına okunmamış, ırzına geçilmemiş gibi, akıllarına birden bire demokrasinin kutsalları düşenlere bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral darbecilik suçlamasıyla sorgulanıp tutuklanınca, sanki bu ülkede askeri darbelerle Menderes’ler, Deniz Gezmiş’ler, Erdal Eren’ler asılmamış gibi ‘demokrasi’yi, ‘hukuk’u anımsayanlara bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral tutuklanınca, ‘hukuk’u hatırlayan ama bunca zamandır Hrant Dink davasını es geçen, parmağının ucuyla bile doğru dürüst tutmayanlara bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral tutuklanınca aklına ‘hukuk’ gelen, ama bunca zamandır Malatya Katliamı davasında ipe un serenlere bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral darbeye teşebbüsten tutuklanınca aklına ‘hukuk’ gelen, ama Cumhuriyet gazetesine bomba atanla Danıştay cinayetini işleyen katilin siyasi kimliğiyle bağlantılarını, bombaların kaynağını ve bunların Ergenekon zincirindeki yerini doğru dürüst sorgulamayan, bu açıdan gazeteciliğin en temel gereği olan fikri tâkip ilkesini unutanlara bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral darbeye teşebbüsten hapse atılınca ‘hukuk’u, ‘insan hakları’nı anımsayan, ancak örneğin bir zamanlar işkencehaneye dönen ve Felat Beyler’e dışkı yedirilen Diyarbakır Askeri Cezaevi’ni hiç anımsamayanlara bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral darbeye teşebbüsten içeri atılınca ‘hukuk’ ve ‘demokrasi’yi hatırlayan, ama ‘2003-2004 darbe tertipleri‘ni bildikleri halde deşmeyen, deşemeyen, bunun üzerine gidemeyenlere bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral darbeye teşebbüsten dolayı içeri atılınca, ‘hukuk’ ve ‘demokrasi’yi anımsayan, ama yüzde 47 oy almış AKP’nin kapatılmasını ‘hukuka saygı’ çerçevesine oturtabilen ve ‘demokrasi’ adına içlerine sindirebilenlere bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral içeri atılınca ‘hukuk’ ve ‘insan hakları’nı anımsayan, ama Türkiye’nin AB yolunu tıkayan Kıbrıs sorununda çözüm istedikleri için aynı askeri odaklar tarafından 2004’de ‘vatan haini’ ilân edilebilen meslektaşlarını akıllarından bile geçirmeyenlere bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral tutuklanınca ‘hukuk’ ve ‘insan hakları’ diye yeri göğü inleten, ama Susurluk’ta, Güneydoğu’nun ‘faili meçhul cinayetleri‘nde süt dökmüş kedi gibi davrananlara bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral darbeye teşebbüsten tutuklanınca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekten önemli olan birlik ve beraberliğini öne çıkaranlara bir sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral darbeye teşebbüsten tutuklanınca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birlik ve beraberliğini hatırlayan, ama birlik ve beraberliğin asıl zehirleyicisi olan askerin siyasete karışmasını, darbe teşebbüslerini, muhtıraları, darbeleri unutanlara bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral darbeye teşebbüsten tutuklanınca ‘demokrasi’yi hatırlayan, ama bu ülkede demokrasinin yerleşmesi için darbelerden, darbecilerden, darbeye teşebbüs eden ve askeri siyasete sokanlardan gerçek demokrasi ve hukuk adına hesap sorulması gerektiğini unutanlara bir çift sözüm var.
Ayıp olmuyor mu?
İki emekli orgeneral darbeye teşebbüsten tutuklanınca, bu ülkede birinci sınıf demokrasi ve hukuku günahları kadar sevmeyen sivil-asker ‘darbeci takımı’nın kararlı ya da mahçup, bilerek ya da bilmeyerek, gönüllü ya da gönülsüz avukatlığına soyunanlara bir çift sözüm var.
Çok, hem de çok ayıp ediyorsunuz!

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License