28.7.08

ERGENEKONCU POLİSLER DEŞİFRE

Ergenekoncu polisler deşifre oldu

Ergenekon'un Emniyet içindeki kolları deşifre oldu. İşte Ergenekoncu polisler...

Emniyet teşkilatıyla irtibattaki Ergenekon sanıkları operasyonla ilgili bilgi sahibi olmuş, gizli soruşturma belgelerine ulaşmış ve polis muhataplarından “Emrin olur” gibi cevaplar almış. Ergenekon dinlemelerine Emniyet mensuplarının da takıldığını gösteren iddianame “örgüt üyelerinin emekli ve aktif emniyetçilerle görüştüğünü, işlerini takip ettirdiğini, operasyonlarla ilgili bilgilenip ‘Emrin olur’ cevabı aldığını” saptıyor.

İddianamede Ergenekon-Emniyet bağlantısına ilişkin bulgulardan en dikkat çekicisi, sanık Emin Gürses’in emekli Orgeneral Eruygur’a operasyon yapılacağını “Paşa hakkında dosya hazırlanıyor” diye Eruygur’a önceden haber salması. Veli Küçük ve Hayrettin Ertekin’in emniyet genel müdür yardımcılığından emekli N.A. ile irtibatını da yazan iddianame, sanıkların polis başmüfettişi A.R.A. ile yemek yediğini, gizli bir emniyet belgesinin İşçi Partisi merkezinden çıktığını belirtiyor.Ergenekon İddianamesi’nde yer alan bilgilere göre örgüt üyelerinin Emniyet Teşilatı’ndan bazı kişilerle irtibat kurmuş. İddianamede, “Ergenekon terör örgütü üyelerinin yaptıkları telefon görüşmeleri incelendiğinde, örgüt üyelerinin emniyet teşkilatından emekli olmuş veya halen çalışmakta olan kişilerle irtibat kurdukları, bazılarının işlerini takip ettirdikleri, bazılarının ise emniyet mensuplarıyla tanışmak için uğraştıkları, bir kısmının da Ergenekon terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yapılan operasyonlarla veya yapılacak operasyonlarla ilgili bilgi aldığı görülmüştür.” deniyor.

“EMRİN OLUR”

İddianamede bir görevlinin Cumhurbaşkanlığına tayin olabileceğini şüpheli Hayrettin Ertekin’e bahsederek kendisine fikir sorduğu, bir kısmının ise Ergenekon terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yapılan operasyonlarla veya yapılacak operasyonlarla ilgili bilgi aldığı bu görüşmelerde, ‘Emret, Emirlerini bekliyorum, Emrin olur’ gibi cevaplar verdikleri; şüpheliler Veli Küçük ve Hayrettin Ertekin’ in Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı’ndan 2008 yılı başında emekli olan N.A. ile irtibatlarının olduğu görülmüştür” deniyor. Ayrıca İşçi Partisi Genel Merkezi’nde elde edilen resmi belgenin Emniyet Genel Müdür yardımcıları “M. Akdeniz ve İ. Selvi” paraflı suretinin örgüt elinde bulunduğuna dikkat çekildi.

ERUYGUR’A HABER

Ergenekon iddianamesinde yer alan telefon kayıtlarına göre Emin Gürses’in “Yalnız şeyi unutma, eğer imkan varsa Şener Eruygur Paşa’ya haber gönderin, “Emniyet teşkilatında onunla ilgili dosya hazırlanıyor” diyor. İddianamede bu telefon kaydının örgütün, emniyet teşkilatı içindeki irtibatlarını ve ayrıca çok gizli yürütülen soruşturmanın içeriğinden dahi bilgi sahibi olduğunu gösterdiğine dikkat çekiliyor.

BİLİŞİM SUÇLARI

İddianamede emniyet içindeki “Bilişim Suçları” masasından bazı görevlilerle örgüt üyeleri arasındaki ilişkilere de dikkat çekiliyor. Örgüt üyelerinden Erkut Ersoy’un “Valla Bilişim suçlarında daire başkanı; şey daire başkanı bir tane Başkomiser vardı İlker Bey; o vardı işte, Mesut Bey diye bir, oradan arkadaş vardı. Yani işte çok olumlu ama bunlar, tabii resmi görevli olduğu için herkese güvenemiyorlar, şimdi teşkilattan filan bizim hakkımızda olumlu referanslar almışlar bunlar” dediği de iddianamede yer aldı.

Taraf

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License