6.7.08

DARBEYE KARŞI YÜRÜDÜLER

On Binler Darbeye Karşı Yürüdü

Ortak Akıl Hareketi adıyla güçbirliği yapan sivil örgütler, Samsun ve Konya'da meydanlara indi. Bayraklarla yürüyen vatandaşlar, düdük çalarak 'darbeye hayır' dedi.

Gözaltına alınan eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un "Ayışığı" adını verdiği darbe planına göndermede bulunmak için uyarlanan "Ay akşamdan ışıktır" türküsünü hep birlikte söyledi. Meydandaki coşkulu kalabalığa seslenen sivil örgüt liderleri, Ergenekon terör örgütünün bu kez çökertilmesi çağrısında bulundu.
Hak-İş, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Memur-Sen, Mazlum-Der ve Genç Siviller başta olmak üzere 300'den fazla dernek, vakıf ve sendikayı aynı platformda buluşturan Ortak Akıl Hareketi'nin Samsun'daki mitingine Karadeniz'deki 12 ilden gelen vatandaşlar katıldı. Meydanı dolduran on binlerin elinde Türk bayrakları ve darbe karşıtı pankartlar, ağızlarında düdükler yer aldı. İlk sözü alan Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, "demokrasi ve hukuk zedelenmesin'' diyenlerin, barışa ve demokratik değerlere sahip çıkanların tek yumruk olduğunu söyledi. Uslu, şöyle konuştu: "Parti kapatmayla Ergenekon'u eleştirmeye, aynı kefeye koymaya çalışıyorlar. Ergenekon davası, bombalar ve cesetler üzerinden yürüyor. Niyetle cesedi aynı kefeye koyan vicdan, halkın vicdanı değildir. Yasa ve yargı ne karar verirse versin, halk adaleti hükmünü vermiştir. Niyetle cesedi bundan böyle aynı terazide tartmayacaktır.''

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, fildişi kulelerinde oturup toplum mühendisliği yapanların boş hayallere kapıldığını, Ankara'daki oyunların millete çarpıp geri döneceğini kaydetti.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Necati Ceylan da Milli Mücadele'nin başladığı Samsun'un millet adına yeni bir tarihî uyanışa şahitlik ettiğini söyledi. Ergenekoncuların asker, sivil her kanattan adamları olduğuna işaret eden Ceylan, "Ergenekon, Silahlı Kuvvetler'e, yargıya, üniversite ve medyaya sızmış. Çeteler devletin içine girmiş. Bunların ayıklanması için, darbelere hayır demek için buradayız." ifadelerini kullandı. Ceylan, konuşmasında, Ayışığı ve Sarıkız adlı darbe planlarından söz edince meydanı dolduran on binler "Ay akşamdan ışıktır" türküsünün uyarlanmış halini hep bir ağızdan okudu: "Ay akşamdan ışıktır / Yaylalar yaylalar / Söz daima halkındır / Dilo dilo yaylalar / Halk sözünü sağlam tut / Yaylalar yaylalar / Sanma bu halk unutur / Dilo dilo yaylalar."

Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ergenekoncuların Türkiye'de "Müslümanlar işledi" denilen cinayet, suikast ve eylemlerin gerçek faili olduğunu, 1 Temmuz operasyonuyla bunların ortaya çıktığını anlattı. Gergerlioğlu, "Türk Lirası'na itibar kampanyası düzenleyenlerin kasasından 3 milyon Euro çıkıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu." tepkisini gösterdi. aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License