6.7.08

ERUYGUR VE TOLON TUTUKLANDILAR

Eruygur ve Tolon tutuklandı
Emekli Orgeneral Şener Eruygur ile emekli Orgeneral Hurşit Tolon tutuklandı.

İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi�nce tutuklama kararı verilen emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon, TCK�nın 314/1 maddesine göre terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanıyor.
Ergenekon terör örgütü soruşturması çerçevesinde İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen emekli Orgeneral Şener Eruygur ile emekli Orgeneral Hurşit Tolon tutuklandı. Eruygur ve Tolon ile birlikte operasyonda tutuklananların sayısı 58'e çıkmış oldu.
Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ile emekli Orgeneral Hurşit Tolon tutuklandı. Emekli generaller, terör örgütü lideri olmakla suçlanıyor. Dün gece geç saatlerde İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'a Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden tutuklama kararı çıktı. Eruygur ve Tolon ile operasyonda tutuklananların sayısı 58'e çıkmış oldu.

METRİS CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜLER
'Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli orgeneral Şener Eruygur ile emekli orgeneral Hurşit Tolon, Metris Cezaevi'ne götürüldü.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden 2 ayrı minibüsle çıkarılan emekli orgeneral Eruygur ile emekli orgeneral Tolon, sivil polis araçları eşliğinde götürüldükleri Metris Cezaevi'ne teslim edildi.

Son operasyonda gözaltına alınan ATO Başkanı Sinan Aygün ve emekli Albay Hasan Atilla Uğur da 'terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklular, haklarındaki hüküm tesis edilene kadar Metris'te kalacak. 1 Temmuz'daki operasyonda gözaltına alınan zanlıların büyük bölümü sorgulama sırasında sağlık sorunları yaşadı. Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, gözaltında kaldığı sürenin önemli bölümünü hastalıkla geçirdi. Sağlık problemi devam ederken gözaltı süresi dolduğu için, savcılık sorgusu tamamlanamadan mahkemeye sevk edildi. Kemal Aydın ve Neriman Aydın da hakim karşısına çıkarıldıkları sırada fenalaştı. Savcılık sorgusunun ardından dün akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, emekli Tümamiral İlker Güven ve Neriman Aydın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 'Sahte Yeşil' diye bilinen Osman Gürbüz, Kemal Aydın ve Durmuş Ali Özoğlu ise tutuklandı.

ERUYGUR VE TOLON İLE BİRLİKTE TUTUKLU SAYISI 58'E YÜKSELDİ
Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında dün gece mahkemeye sevk edilen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ile eski 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklananların sayısı 58'e yükseldi.

Ergenekon soruşturmasının son dalgasında ilk sıcak gelişme önceki gece geç saatlerde yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve önceki gece tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, İbrahim Özcan, Birol Başaran ve Barbaros Hayrettin Altıntaş tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konuldu. Prof. Dr. Ercüment Ovalı ise 20 bin YTL kefaletle, yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, önceki gün saat 11.30 sıralarında adliyeye sevk edildi.

Polis minibüsü ile emniyetten çıkartılarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne götürülen Eruygur, adli tabiplikteki sağlık kontrolünün ardından savcılık katına çıkartıldı. Savcılıktaki sorgusunun başlamasının ardından tansiyonu yükselen Şener Eruygur, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Geceyi hastanede geçiren ADD Genel Başkanı, dün öğle saatlerinde yeniden adliyeye getirildi. Şener Eruygur ile savcılıkta sorgusu tamamlanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, 16.00 sıralarında tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Eruygur'un, gözaltı süresi dolduğu için savcılık sorgusunun tamamlanamadığı öğrenildi.

Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi ilk olarak Hurşit Tolon'un ifadesini aldı. Tolon'un 22.45'te başlayan sorgusu 00.15'te tamamlandı. Ardından mahkeme salonuna alınan Eruygur'un sorgusu ise 01.40'ta bitti. Şener Eruygur ile Hurşit Tolon, gece geç saatlerde TCK'nın 314/1 maddesine göre 'terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hurşit Tolon'un avukatı Meriç Turan, müvekkilinin yaşının 67 olması nedeniyle tutuklama kararına itiraz edeceklerini söyledi. Tutuklamanın kesinlikle bir hüküm değil sadece tedbir amaçlı olduğunu anlatan Turan, dosyada gizlilik kararı olduğu için suçlamalarla ilgili açıklama yapamayacağını belirtti. Tolon'un psikolojik durumunun gayet iyi olduğunu anlatan Turan, emekli paşaların Metris Cezaevi'ne gönderileceğini söyledi.

Yazar Erol Mütercimler ile Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGB) önceki Genel Başkanı Adnan Türkkan, savcılık sorgularının ardından salıverildi. Bu arada, soruşturma kapsamında sevk edildikleri adliyede savcılık sorgularının ardından rahatsızlanan Kemal Aydın ile Neriman Aydın, hastaneye kaldırıldı. Kemal Aydın ile sedyeyle hastaneye alınan Neriman Aydın'ın sağlık durumlarının ciddi olmadığı açıklandı.

Cumhuriyet savcıları tarafından ifadeleri alınan emekli Tümamiral İlker Güven, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Osman Gürbüz, Durmuş Ali Özoğlu, Kemal Aydın ve Neriman Aydın, tutuklanmaları istemiyle dün öğleden sonra mahkemeye sevk edildi. Adliyede rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Kemal Aydın ile Neriman Aydın, tedavilerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye sevk edilenlerden Durmuş Ali Özoğlu, Kemal Aydın ve Osman Gürbüz tutuklanırken, emekli Tümamiral İlker Güven ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Neriman Aydın ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Güven, Balbay ve Aydın için yurtdışına çıkış yasağı getirildi. samanyoluhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License