13.7.08

HÜRRİYETİN KANDIRMACASINA KANMADILAR

Hürriyet'e Genç Siviller Şoku!


Hürriyet gazetesi, 60'ıncı yılı dolayısıyla başlattığı kampanya kapsamında Batman'a geldi. 'Hürriyet treni'ne Genç Siviller'in sürprizi vardı..

Hürriyet Hakkımızdır" adını taşıyan proje kapsamında 48 gün boyunca Kars'tan Edirne'ye kadar 40'dan fazla Anadolu kentine uğrayacak olan "Hürriyet Hakkımızdır Treni" Batman'a geldi. TCDD ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Batman garına gelen tren nedeniyle çevrede çok geniş güvenlik önlemleri alındı.
Resim stantları ve atölye çalışmalarının yapıldığı Batman garına gelen Genç Siviller basın açıklaması yaptı. "Hürriyet-İnsan Hakları = Tren - Öküz", "Bir Ertuğrul Özkök komedisi", "Türkiye sadece Türklerin değil", "Hürriyet treninde insan hakları cinayeti" yazılı dövizler açan grup, basın açıklamasında şunları dile getirdi:

"Hürriyet 60 yaşındaymış. Hürriyet'in kirlenmiş marka kimliğini aklamak paklamak için konsept arayan afacan reklamcıların aklına şahane bir fikir gelmiş. 60 yıldır Türkiye'de sadece bazı insanların haklarını savunmuş, gerisini bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam olarak görmüş Hürriyet için bir insan Hakları Treni projesi hazırlamışlar. 60 yıldır Türkiye'deki insan hakları ihlallerini öküzün trene baktığı gibi izlemiş, yaptığı yayınlar, attığı manşetlerle insan hakları evrensel beyannamesinin çiğnenmiş maddesini bırakmamış bir gazetenin bu cüretkarlığı karşısında 'Pes doğrusu' diyoruz.

Aynı yaşta olmaları, Hürriyet ve insan hakları beyannamesinin aynı cümle içinde kullanılmasına yol açtığı için talihsiz bir tesadüf olmaktan öteye geçemez. Hürriyet ve insan hakları ilişkisi, züccaciye dükkanı ve fil, Hitler ve Yahudi sevgisi, Stalin ve demokrasi, Kurt ve kuzu ilişkisinden ileriye gidemez. İşte size Hürriyet'in insan haklarına bakışının öküzün trene bakışından farksız olduğunu gösteren sadece bir örnek; Hürriyet'in Ahmet Kaya linçi. 60 yıllık insan hakları evrensel beyannamesinin 11. maddesi şöyle der: "Bir suç işlemekten sanık herkes, savunması için kendisine gerekli bütün tertibatın sağlanmış bulunduğu açık bir yargılama ile kanunen suçlu olduğu tespit edilmedikçe masum sayılır." Ama Hürriyet'in masum insanları hedef göstermesi, suçlu sandalyesine oturtması gereğini değiştirmemiş."
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License