28.7.08

YARSAV BAŞKANI ERGENEKONCULARLA YEMEKTEYMİŞ

Savcı ile sanıklar aynı yemekte

İşçi Partisinde ele geçen belgelerden'Yargıtay ile ilgili notlarım' başlıklı bir belge Ergenekon iddianamesine de girdi.

Ergenekon soruşturması çerçevesinde İşçi Partisi'nde ele geçirilen bir CD'deki 1 Şubat 2008 tarihli “Yargıtay ile ilgili notlarım” başlıklı notta YARSAV Başkanı ve Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, Ergenekon tutuklusu yazar Ergün Poyraz ve 6. dalga operasyonu öncesinde Rusya'ya kaçan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile buluşacağı bir yemekten söz ediliyor.


ABDÜLKADİR SELVİ ANKARA
Ergenekon iddianamesinde İşçi Partisi Genel Merkezi'nden çıkan belgeler önemli yer tutuyor. Başta Genelkurmay olmak üzere devletin birçok gizli belgesi, İşçi Partisi'nde ele geçirilen evraklar, CD'ler ve bilgisayar kayıtlarında bulunduğu için burada şaşılacak bir şey yok.
Yargıtay'a saldırı krokileri de yine İşçi Partisi'nde ele geçirilen dokümanların arasından çıkmıştı.İşçi Partisi'nde ele geçirilen ve Ergenekon iddianamesinde yer alan 4 No'lu CD'de Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı ve Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun da adı geçiyor. CD'de 01 Şubat 2008 tarihini taşıyan “Yargıtay ile ilgili notlarım” başlıklı 'word' belgesinde Eminağaoğlu ile komplo yazarı Ergenekon sanığı Ergün Poyraz ve 6. dalga operasyonu öncesinde Rusya'ya kaçan eski Jandarma İstihbarat Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün buluşacağı bir yemekten söz ediliyor: “AKP dosyasını Eminağaoğlu'na iletelim, görüşünü alalım. Limandaki yemeğe yetiştirelim. Yemeğe Eminağaoğlu dışında E.Poyraz'la Levent Ersöz Paşa da gelecek.”

YALÇINKAYA'NIN BABASI

Bu 'AKP dosyası' nedir, kapatma davası mı? Yoksa İşçi Partisi'nin AKP dosyası mı bunu kısa nottan anlamak mümkün değil. Notun ilerleyen bölümünde, “Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya'nın babasının durumuna bakılsın. Acil” yeri alıyor. Aynı belgede, “İlhan Selçuk'un yemeği en son ne zaman oldu. Silahçıoğlu en son ne zaman katıldı. Sabih Bey, YARSAV Başkanı katılıyor” diye bir not da yer alıyor.

EMİNAĞAOĞLU HAZIRLADI

İddianamede yine İşçi Partisi'nde bulunan CD'de “A. Gül. Emiağaoğlu hazırladı” başlıklı bir dosya ile Ergün Poyraz'ın bazı jandarma üst düzey görevlilerinden yaptığı işlere karşılık para aldığına ilişkin tutanaklar word belgesi olarak bulunuyor. Yargıtay Savcısı, ülkenin Cumhurbaşkanı hakkında bir doküman hazırlamış ve bu doküman ya doğrudan İşçi Partisi'ne verilmiş veya İşçi Partisi bir şekilde bu dokümandan yararlanmış.

Aynı CD içerisinde Veli Küçük, Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan'dan elde edilen ve Ergenekon'a ilişkin örgütsel dokümanlar ile Ergenekon'un örgüt şeması, Fırat Üniversitesi'ndeki bazı öğretim üyelerinin “Siyasi, felsefi veya dini görüşlerine, ırki kökenlerine, ahlaki eğilimlerine, cinsel yaşamlarına, sağlık durumlarına veya sendikal bağlantılarına ilişkin bilgiler” olduğu tespit edildi.

70 KİŞİLİK SEÇKİN TOPLULUK

İddianamede İP Genel Başkanı Perinçek'in 'Bedri' isimli bir kişiyle 7 Mart 2008'te yaptığı bir konuşmadan da söz ediliyor. İP Genel Başkan Yardımcısı Bedri Gültekin olması muhtemel kişi Perinçek'e katıldığı bir toplantıyı telefonda şu şekilde aktarıyor: “Benim beklemediğim bir katılım vardı. Herkes oradaydı. İlhan Selçuk, Hurşit Tolon, Şener Eruygur,YARSAV Başkanı, Danıştay, Yargıtay ve üniversitelerden bayağı seçkin 70 kişilik bir topluluk vardı. Bayağı da uzun sürdü 7'de başladı 11'de bitti. Şener Eruygur 'ulusalcıların birleşmesi gerekir' dedi. Biraz da halkı suçladı, 'Cumhuriyet mitinglerinde toplandı bu kadar kalabalıklar ne oldu bir şey çıkmadı' diye bir konuşma yaptı.”

YENİ ŞAFAK

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License