13.7.08

MİLLİYETTEN GENE YALAN HABER

Millet bıktı, Milliyet bıkmadı !

Milliyet, 'ekranlara ‘alkol sansürü’ geliyor' dedi ama bu haber de çok geçmeden yalanlandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan açıklamada, “RTÜK'ün, içki yayınlarıyla ilgili radyo ve televizyonlara abluka ve sansür uygulamasının söz konusu olmadığı” belirtildi.

Açıklamada, “televizyon programlarında içkili sahnelere yapım aşamasında müdahale edileceğine” ilişkin basında yer alan haberin yanlış olduğu ifade edildi.Açıklamada, şöyle denildi:

“RTÜK, ne içki yayınlarıyla ne de başka bir konuyla ilgili radyo ve televizyonlara bir abluka uygulamıştır. Sansür uygulaması da söz konusu değildir. RTÜK, 3984 Sayılı Kanun'dan aldığı yetkiyle, herhangi bir program yayınlandıktan sonra ancak denetim yapmaktadır. Bu nedenle herhangi bir programa yapım aşamasında RTÜK tarafından müdahale edilmesi de mümkün değildir. RTÜK, herhangi bir ihlal ve tekerrür söz konusu olduğunda 3984 Sayılı Kanun'un 33. maddesindeki müeyyideleri aşamalı olarak uygulamaktadır. Bu çerçevede, içki ile ilgili ayrı bir müeyyide sistemi uygulaması intibaını veren haber yanlıştır. RTÜK, toplumumuzu ilgilendiren konularda uzun araştırmalar yaptıktan sonra bir konuyu gündemine alıp değerlendirmektedir ve kararlarını verirken konuyla ilgili bilim insanlarının, uzmanlarının ve üyelerinin görüş ve tecrübelerinden yararlanmaktadır.”

Milliyet gazetesinde bugün yayınlanan haberde, "RTÜK Teşkilat Yasası'nda yapılacak yeni düzenlemeyle dizilerde alkollü ürünlere mozaik uygulanmayacak, ancak alkollü sahnelere prodüksiyon aşamasında müdahale edilecek" iddiası yer alıyordu.
samanyoluhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License