22.7.08

KAPATMA HAKKINDA VAHİM İDDİA

Ürperten iddia: Bazı büyük şirketler KOBİ'leri desteklediği için AK Parti'nin kapanmasını istiyor


Avrupa'nın en büyük halı üreticisi, Belçikalı Balta Orient'in Türkiye Genel Müdürü Chiristopher Vanderbauwhede, AK Parti'ye açılan kapatma davası konusunda ilginç değerlendirmelerde bulundu.


Genel Müdür, hükümetin son dönemde KOBİ'lere büyük destek verdiğini, bunun da bazı uluslararası şirketleri rahatsız ettiğini belirtirken, büyük firmaların bu yüzden iktidar partisinin kapatılmasını istediğini söyledi. Vanderbauwhede, "Ben 1998'de geldiğimde Türkiye'de bir televizyon, Avrupa'dakinden 3 kat daha pahalıydı. Çünkü kapalı bir piyasa vardı ve insanlar gerçek fiyatları bilmiyordu." dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri, AK Parti'ye açılan kapatma davası ve Ergenekon gibi gelişmelerin peş peşe gel- mesine rağmen Türkiye'de ekonomik krizin olmadığına da dikkat çeken Vanderbauwhede, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı başarılı buluyor.Uşak'ta halı üretimi yapan Belçikalı Balta Orient'in Genel Müdürü Chiristopher Vanderbauwhede, "Hükümet, KOBİ'lere büyük destek verdi. Şu anda Türkiye'ye dış yatırım daha önceki döneme göre fazla. Sistem daha istikrarlı oldu." dedi. Hükümetin yüksek enflasyonu da dizginlediğini söyleyen Vanderbauwhede, ABD'de yaşanan krizin doların değerini düşürdüğünü, bunun da sanayiciyi olumsuz etkilediğini anlattı. Krizin, dünyanın her yanını etkilediğine dikkat çekti ve, "Belçika'da da var, Türkiye'de de, Amerika'da da var. Aklınıza gelecek her yerde kriz var. Eskiden olsa Türkiye yaşanan gelişmelerden daha olumsuz etkilenirdi." diye konuştu. Daha önce büyük krizler atlatan Türkiye'nin artık daha dayanıklı olduğunu vurgulayan Chiristopher Vanderbauwhede, "Beklenen ekonomik kriz patlak vermedi. Cumhurbaşkanlığı krizi, e-muhtıra, seçimler, türban, kapatma davası ve son olarak Ergenekon soruşturması peş peşe geldi. Eski dönemlerde olsa Türkiye hemen krize girerdi." açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini aktaran Belçikalı işadamı, "Cumhurbaşkanlığı seçimi, e-muhtıra, genel seçimler, türban ve kapatma davası, Ergenekon soruşturması, 2007 ve 2008 yılında ekonominin büyük yara almasına neden oldu. Uluslararası arenada gözler, Türkiye üzerine çevrildi. Yabancı yatırımcılar son zamanlarda yaşanan gelişmeler nedeniyle piyasalardan paralarını çekti.

Yabancı şirketler siyasi istikrarsızlıktan endişe duyuyor, bu da ekonomiye yansıyor. Avrupa'da böyle şeyler yaşanmaz." değerlendirmesinde bulundu. Yabancı yatırımcının dışarıdan Türkiye'ye bakarak yanılgıya düştüğünü, bugünü analiz ederken ülkenin yakın tarihinde yaşanan tüm gelişmeleri değerlendirmek gerektiğini belirten Vanderbauwhede, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz 10 yıldır buradayız, artık kendimize yabancı olarak bakmıyoruz. Dışarıdan bakanlar ise 'bir tarafta Müslüman tehlikesi var, diğer tarafta ise asker darbe yapmak istiyor' diyor. Fakat biz içeride kaldığımız için böyle tehlikelerin olmayacağını çok iyi biliyoruz. Son dönemlerde çok fazla siyasi kriz yaşandı ve bunların hiçbiri olmadı. Türkiye büyük krizleri atlattı ve beklenen ekonomik kriz hiçbir şekilde patlak vermedi." Uşak, aa

Bana ne bir bayan başörtüsü takıyorsa

Son dönemlerde yaşanan gelişmelerin Türkiye'nin AB sürecini olumsuz etkilediğine işaret eden Balta Orient Türkiye Genel Müdürü Vanderbauwhede, "Bana ne türbandan? Avrupalılar durumu nasıl değerlendirebilir? Onlar bunu anlamayabilir. Mahkeme ne karar verirse onlar için bir devrim olacaktır. Türban için ben diyorum ki; bana ne bir bayan türban takıyorsa." dedi. Belçika'daki devlet okullarında Müslüman öğrencilerin de öğrenim görebildiğini ifade eden Vanderbauwhede, dinî semboller için yasak getirildiğini, olayın yargıya taşınması sonucu mahkemenin, okul kurallarının önemli olduğu ancak kuralların üstünde insan haklarının bulunduğu yönünde karar verdiğini sözlerine ekledi.

Uşak'ta 700 kişiyi istihdam ediyor

Belçikalı Balta Orient, Avrupa'nın en büyük, dünyanın da 5. büyük halı üreticisi. Şirketin 2006 cirosu 730 milyon Euro. Uşak'ta da üretim tesisleri bulunan şirketin Türkiye'deki yatırım tutarı 25 milyon Euro. Firma, Uşak'ta 700 kişiyi istihdam ediyor. ZAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License