16.7.08

UĞUR DÜNDARLA ERGENEKON HABERLERİ

Uğur Dündarla ergenekon haberleri

Uğur Dündar "Acil ve senkronize reaksiyon uyarısı"na uymaya devam ediyor. İşte 3 vidyo..


Uğur Dündar’la Star Haber’in Ergenekon İddianamesi’ni sulandırmak/etkisizleştirmek için hazırlanan “Acil ve senkronize reaksiyon uyarısı”nı iddianamenin açıklandığı günün akşamı adım adım nasıl uyguladığını dün videolu kayıtlarla haberleştirmiştik.

Dündar’lı Star haber dün akşam da aynı çizgisini sürdürdü.

Hatırlayacaksınız “Acil ve senkronize reaksiyon uyarısı”nın başlangıç kısmında Ana Haber bültenleri için biçilen rol şöyle tarif edilmişti.

“Ana haber bültenlerinde soruşturma olabildiği ölçüde yorum katılarak sunulmalı. Canlı yayınlara katılanlar, iddianamenin çürütülmesi yanında, delillerin hafife alınacağı ve tepki almayacak ölçüde aşağılayıcı ifadeler kullanmalılar. İddianame Mahkemeye verildikten sonra çok uzun olması gerekçe gösterilerek “iddianamenin özeti” adı altında zayıf ve tutarsız kısımlar yayınlanmalıdır.”


BÜLTENİN YARISI SİNAN AYGÜN’E

Uğur Dündar, dün ana haber bülteninin neredeyse yarısını Sinan Aygün’e övgü haberleriyle doldurdu.

Ardından da “Acil ve senkronize reaksiyon uyarısı”nın Ana haber bültenleriyle ilgili tavsiyeleri doğrultusunda ilerlemeye başladı.



AŞAĞILAYICI İFADELER: KARA MİZAH



“Ana haber bültenlerinde soruşturma olabildiği ölçüde yorum katılarak sunulmalı.” tavsiyesi doğrultusunda Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan bombalarla ilgili bir haberi “kara mizah” diye yoruma boğarak verdi.



Bülten içinde Star Haber’in Haber Müdürü Ünal Oymak, Cumhuriyet gazetesi önünden yayın yaptı. Oymak’ın konuğu Cumhuriyet Yazarı Hikmet Çetinkaya’ydı ama aslında konuğa gerek yoktu. Çünkü Oymak, “Şu çok bilinmeyenli denklemle ilgili birkaç şey söylemek istiyorum” diye yorumlarına başladı ve sözlerini “kara mizah” nitelemesiyle bitirdi.



Star Haber Ümraniye Bombalarıyla Cumhuriyet Bombalarının aynı olmadığı üzerinden iddianameyi vurdu. Ancak ididanamede bu iddianın olup olmadığı bilinmiyor. Oysa şu biliniyor. Cumhuriyet'in Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız ise geçen günkü yazısında şöyle diyordu: “Cumhuriyet gazetesine atılan bombalardan bir tanesi ile Eskişehir'de ele geçirilen bombalardan bir tanesinin seri ve kafile numaralarının bire bir aynı olduğu tarafımızdan tespit edilmiş ve bu tespit soruşturmayı yürüten savcıların bilgisine iletilmiştir." ( 14 Temmuz )



Star Haber bu konuya girmiyordu çünkü Eskişehir bombaları, Ümraniye bombalarının bulunmasıyla başlayan operasyonda bulunmuştu. Üstelik şuan tutuklu bulunan binbaşı Fikret Emek’in annesinin evinde bulunan bombalarla beraber neler bulunmuştu neler:



“11 kilogram C3 tipi plastik patlayıcı, 1 adet Kanas tipi dürbünlü tüfek, 1 adet Kalaşnikof otomatik tüfek, 1 adet av tüfeği, M16 mermileri, 10 adet Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) yapımı savunma ve taarruz tipi el bombası, 2 adet MKE yapımı olmayan el bombası, gaz bombası, sis bombaları, 210'ar gramlık 12 TNT düzeneği, 6 adet yarımşar kiloluk TNT kalıbı, 1 adet 1.5 kilogramlık TNT kalıbı, 1 kilogramlık tahrip kalıbı, ……”





YEŞİL ÇAM FİLMLERİYLE SULANDIRMA

Uğur Dündar’ın İddianameyi sulandırmada ikinci adımı ise “Agarta” oldu. İddianamede geçip geçmediği henüz bilinmeyen geçse bile nasıl geçtiği bilinmeyen “Agarta” nitelemesiyle ilgili Dündarlı Star haber tam bir sulandırma haberi yaptı.



Başsavcı’nın iddianameyle ilgili yaptığı şekli açıklama, Tarkan, Kara Murat, Indiana Jons, Tibet’te Yedi Yıl ve Hollywood filmleriyle montajlayarak verdi. Başsavcının okuduğu suçlamalar bu filmlerin en komik sahneleriyle birleştirildi. Bu tip ciddiyetsiz sulandırmaların yapılması da “Acil ve senkronize reaksiyon uyarısı”nda istenmişti.





YALÇIN KÜÇÜK’LE ORG. HİLMİ ÖZKÖK’Ü HEDEF ALDI

Türkiye’de kimsenin ciddiye almadığı Yalçın Küçük bile Ergenekon İddianamesi’ni vurmak için kullanıldı. Özellikle Org. Hilmi Özkök’ün peş peşe verdiği beyanatlarla dolaylı olarak darbe iddialarını doğrulaması üzerine Star Haber, boş durmadı. Kendisi direkt olarak Org. Özkök’ü hedef alamayan Dündar, bunları Yalçın Küçük’e söylettirdi. Org. Özkök’ün Kara Kuvvetleri brovesinde Atatürk’ü çıkarttığı gibi yalan olduğu ortaya çıkan bilgiler bile Yalçın Küçük’ün ağzından Star Haber’de tekrarlandı.





aktifhaber.com


AYNI KONULU BU HABERİDE OKUYUN, TIKLA

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License