20.7.08

DARBELERE ON BİNLERCE HAYIR

DARBELERE ON BİNLERCE HAYIR

Ortak Akıl Hareketi, üçüncü miting için Bursa'daydı. Meydana on binler toplandı.

"Kayıt yok şart yok" diye yola koyulan Ortak Akıl Hareketi, üçüncü miting için Bursa'daydı. 298 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitinge on binlerce kişi katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ile Fomara Meydanı'nı dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Necati Ceylan, 'Ergenekon'a hayır' demek ve millet iradesinin engellenemeyeceğini göstermek için meydanlarda olduklarını söyledi. Ceylan, amaçlarını, "Özgürlük alanını genişletmek, yeni anayasa talebini diri tutmak." olarak açıkladı.
Ortak Akıl Hareketi, 'darbe ve demokrasi dışı girişimlere dur demek' amacıyla başlattığı miting serisini sürdürüyor. Malatya ve Samsun'dan sonra üçüncü miting, dün Bursa Fomara Meydanı'nda gerçekleştirildi. 400 sivil toplum örgütünün destek verdiği mitinge her kesimden ve her yaştan on binlerce vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen on binler, düdük çalarak 'darbeye hayır' dedi. 'Kayıt Yok, Şart Yok, Egemenlik Milletindir' sloganıyla demokrasi mesajı veren kalabalıklar, sivil anayasa talebini tekrarladı. Mitingde, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Necati Ceylan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Başkanı Salim Uslu ve eski Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel birer konuşma yaptı.

TGTV Başkanı Ceylan, meydanı dolduran insanların, Ergenekon'a 'hayır' demek ve 411 sayısının 9'dan büyük olduğunu haykırmak için geldiğini söyledi. Millet iradesinin kayıtsız şartsız, bütün güçlerin üstünde olduğunu belirten Ceylan, muhteşem kalabalığı, darbe yapmak isteyenlerin izlemesi gerektiğini ifade etti. "Susurluk'a karşı çıkanlar, neden var güçleriyle Ergenekon'u savunuyor?" diye soran Ceylan, millet iradesinin çeteleri tasfiye edeceğini kaydetti. Hak-İş Başkanı Salim Uslu da, Türkiye'nin, Ergenekon soruşturmasıyla büyük bir eşik atladığını vurguladı.

Uslu, Türk halkının bu operasyona destek veren savcıların yanında olunması gerektiğini söyledi. Cumhuriyet mitinglerini abartarak, çarşaf çarşaf veren medyanın Ortak Akıl Hareketi'ni yok saydığını ifade eden Uslu, meydanları dolduran binlerce kişiye desteklerinden dolayı teşekkür etti. Mitinge destek veren Genç Siviller de 'darbelere hayır' çağrısında bulunarak sloganlar attı. Tekerlekli sandalyesiyle mitinge destek veren Hayrettin Özdemir isimli vatandaş ise millet iradesinin 'sözde değil özde egemen' olmasını temenni etti.

Bu millet, artık darbelere sessiz kalmaz

Bursa mitinginin sürpriz konuğu eski bakan Hasan Celal Güzel'di. Sloganlar eşliğinde kürsüye çıkan Güzel, milli iradeyi sekteye uğratanların, tarih önünde yargılanacağını söyledi. "Birkaç kahraman savcı olmasaydı, Türkiye bugün çok farklı bir durumda olabilirdi." diyen Güzel, ülkenin en kısa zamanda sivil anayasaya ihtiyacı olduğunu kaydetti. Güzel, "Türk tarihinde meydana gelen birçok darbeye, muhtıraya karşı bu millet sessiz kaldı. Ancak, bugünden sonra anlıyoruz ki millet, iradesinin arkasında durarak bu tür girişimlere sonuna kadar karşı çıkacak." diye konuştu.

Menderes'in şehit edildiğini hatırlatan güzel, demokrasinin olmaması halinde nelerin yaşanabileceğini örneklerle anlattı. Ordunun Peygamber ocağı olduğunu hatırlatırken, "Tanklar düşmana çevriliyorsa, ben de o tankın yanında yer alarak savaşırım, fakat aynı tank millete doğrultulursa, işte o zaman ben bunun karşısında dururum." ifadelerini kullandı. 'Siyasallaşmış yargı mensupları'nın Türkiye'nin kaderini değiştiremeyeceğini anlatan Güzel, şöyle devam etti: "Millet, son seçimde cevabını bu tür oluşumlara destek veren insanlara ve partilere açıkça gösterdi. Kapatma davasıyla milletin iradesi çöp kutusuna atılmak isteniyor. Millet, bu oyunu milli iradeye gösterdiği büyük teveccühle bozacak." aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License