27.7.08

BİR VURAL SAVAŞ REZALETİ

Vural Savaş Türkiye'yi Rezil Etti

Vural Savaş Avusturya'nın Tiroler Zeitung gazetesine şok demeçler verdi. Öyle sözler söyledi ki Türkiye'yi ve İslam dinini resmen rezil etti.

Hep başkalarını Türkiye'yi şikayet etmekle suçlayan Ulusal Cephenin önde gelen ismi Vural Savaş, Türkiye'yi şikayet etmekten beter etti, demediğini bırakmadı.

----------------------

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, 'vatansever güçleri' AK Parti'ye karşı verdikleri mücadelede yalnız bıraktığı için Avrupa Birliği'ni yerden yere vurdu.

Avusturya'nın Tiroler Zeitung gazetesine, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili konuşan Vural Savaş, "AB'nin canı cehenneme.'' dedi. Avrupa'da gerçek demokrasi olmadığını ve AB'nin Türkiye'nin düşmanı olduğunu savunan Savaş, "Seçimle iktidara gelen bir partinin kapatılmasına yönelik kapatma istemi demokrasi karşıtı değil mi?" sorusuna kızarak, "Sizin gibi konuşan biri ya Türkiye'yi hiç bilmiyor, ya da tedavi edilemeyecek kadar saf.'' dedi.Avusturya gazetesinde geçtiğimiz hafta yayınlanan röportajda Vural Savaş'a kapatma davasının nasıl sonuçlanacağı yönünde sorular soruldu. "AKP Türkiye'de İslam'ın hakim olması için çalışıyor. Çocukların beyninin yıkandığı Kur'an kurslarına göz yumuluyor. Bu yolla Türkiye'yi yok etmek isteyen bir nesil yetiştiriliyor." diyen Savaş, "Vaktiyle Erbakan'ın Refah Partisi'ni şeriat istediği için kapattırmıştım. Devamı olan Fazilet Partisi'ni de aynı gerekçeyle kapattırdım. Erdoğan ve taraftarları, planları hep sonuçsuz kaldığı için strateji değiştirdiler. Batı'nın desteğini almak için alçaldıkça alçalıyorlar."şeklinde konuştu.

Böyle bir gelişmeye Batı'nın neden destek verdiğinin sorulması üzerine eski başsavcı, "Türkiye'de Batı'nın önünde diz çöken ve halkın isteklerini hiçe sayan 'ılımlı İslam'ın hakim olmasını istiyorlar." dedi. "Türk elitlerinin çoğu Türkiye'nin AB'ye girmesini istemiyorlar mı?" sorusuna ise Vural Savaş, "Hayır! Daha birkaç yıl öncesine kadar nüfusun yüzde 95'i AB üyeliğine destek verirken, şimdi bu oran yüzde 40'a düşmüş durumda. İki yıl sonra AB üyeliğini isteyen bir parti Meclis'e bile giremez. Türk halkı uyandı ve artık 'AB'nin canı cehenneme' diyor." karşılığını verdi. Muhabirin, "AB'nin canı cehenneme mi?" diye tekrar etmesi üzerine, Savaş, "Evet, biz bu konuda böyle düşünüyoruz. Türkiye'nin gerçek düşmanı AB'dir. AB'de gerçek demokrasi yok. Türk halkı AB'ye güvenmiyor. Zaten Türkiye hiçbir zaman AB üyesi olmayacak." ifadelerini kullandı. "Demokratik bir seçimle iktidara gelen bir partinin kapatılmasına yönelik kapatma istemi anti-demokratik değil mi?" sorusuna sinirlenen eski başsavcı, "Sizin gibi konuşan biri ya Türkiye'yi hiç bilmiyor, ya da tedavi edilemeyecek kadar saf. Avusturya'da Jörg Haider'in partisi unutulmaya terk edildi. Bizde de aynı yöntem kullanılsa, parti kapatılmasını ben de istemem." dedi.

"AB, gerektiğinde devreye giriyor. AK Parti hakkındaki kapatma davasını eleştirdiler." hatırlatması üzerine ise Savaş, AB'nin ikiyüzlü olduğunu, vaktiyle Refah ve Fazilet partilerinin kapatılması karşısında sessiz kaldığını, çünkü bu partilerin "AB uşağı" olmadığını öne sürdü. Ordunun Kemalizm'in korunmasıyla ilgili rolünün sorulması üzerine Savaş, Türkiye'de iki darbenin dış güçlerin telkinleriyle gerçekleştiğini, 28 Şubat öncesinde de ABD ve AB'nin orduyu darbe yapmaya zorladığını; ancak kendisinin kapatma davasıyla bunun önüne geçtiğini savundu. Savaş, Türkiye'nin sorunlarını askerî darbe olmadan çözebileceğini öne sürdü.

Muhabirin, "Avusturya'da radikal İslamcı eğilimler var..." demesi üzerine de Vural Savaş şöyle konuştu: "Avrupa ve Avusturya'da camilerin, radikal İslamcıların, şeriatçı eğilimlerin çok daha fazla olmasını isterim. Böylece belki yöneticileriniz tehlikenin farkına varır. AKP'nin göz boyama çalışması Avrupa'da başarılı olmuş görünüyor. Onlara da başarılar dilerim. Hem de Türkiye dışında her yerde başarılar dilerim." aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License