31.7.08

KARAALİOĞLUNDAN SERT ELEŞTİRİLER

KARAALİOĞLUNDAN SERT ELEŞTİRİLER

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karalioğlu, mahkemeyi eleştirdi, CHP'yi uyardı!

Karaalioğlu'na göre mahkeme elinde yeterli delil bulunmamasına rağmen ağır bir karar verdi. Kararın altındaki gerekçe ise, oldukça siyasal! Mahkeme nabza göre şerbet verdi ama masada CHP'ye de koz dağıttı!

Mustafa Karaalioğlu, NTV'de yayınlanan "Yazıişleri" adlı programda, Anayasa Mahkemesi'nin kararını eleştirdi. Karaalioğlu'na göre mahkemenin kararı siyasal ve AK Parti'nin fanatik karşıtları dahi kapatma kararının ardından oluşabilecek enkazdan korktu! İşte Karalioğlu'nun açıklamalarından bazı satır başları;Karamsar bir yapım vardı iyimser oldum: Şimdi açıkçası dünkü karar çerçevesinde daha iyimserim. (...)Geçen süre zarfında; hem davanın açıldığı sürede hem de 5 Haziran'dan bugüne geçen zamanda şöyle bir duygunun gözlendiğini görüyorum. Bir kanaat vardı, herkes pozisyon almış durumda ve çözüm bulabilme durumumuz tamamen ortadan kalkmıştı. Şimdi bu karar, en azından bu konuda bir umudun olduğunu gösterdi.

Kapatma büyük zarar açarıdı: Bu kararı, Türkiye açısından büyük bir sıkıntıyı ortadan kaldırdı! Kararın kapatma konusunda bir karar verseydi, zararı görebilirdik...

Fanatikler hariç kapatmadan korktu: Bir çok kurum bazı yönleri ele alındığında siyasal kurumdur. Anayasa Mahkemesi'nin de böyle olduğunu düşünebiliriz. Dünkü AK Parti'ye verilen cezanın, herkesi memnun etmek için alınan bir karar olduğunu açık bir şekilde görülebiliyor! Şunu da söylemek gerekiyorsa AK Parti hiçbir şekilde kapatılamazdı, tersi bir karar Türkiye'nin kapısına kilit vurmak anlamı taşıyordu. Bir kısım fanatikler hariç, Ak Parti'nin kapatılması halinde ortaya çıkan enkazı ne yapacaklarını bence düşyünüyorlardı.

Karar ne olursu olsun çok ağır: Karar bana göre yine de çok ağır.Ak Parti mahkemenin siyasal denge kurbanı oldu. Biz ceza vermek zorundayız ve bu ceza herkesi mutlu etmek için verildi. AK Partiye haksızlık edildi.

Erdoğan çok akıllı davrandı: Erdoğan tüm seçenekleri dinledi! Şöyle bir garanti vardı ve AK Parti dava açıldığına göre kapanacaktı. Böyle bir bilgisi vardı. O da belli ki kapatılacağını düşünüyordu. Zaman içerisinde çok soğukkanlı davrandı. Elinde bir kaç seçenek vardı. Kararın etrafından hukuksal olarak dolanabilirdi; ama bunları yapmadı ve bir anlamda "kafamızı giyotine mi uzatacağız" söylentilerini, evet dedi ve bu mesajı verdi uzattı da...

Erdoğan hukuka güvendi: Dava süresini kısaltarak hukuka güvendiğini tam olarak gösterdi. İçeri de muhataplarına karşı onlarında anlayacağı bir mesajla ustalıkla anlattı. Bir tür gemiyi kurtaran kaptan rolünü üstlenirken kendisini de aştı. Bu kapatma davasında bir numaralı etken olduğunu düşünüyorum.

Erdoğan sevinmedi: Başbakanın konuşması, ikinci kararının kendisine yönelik bir haksızlık olduğunu gösteriyordu. Çok sevinmiş bir Erdoğan görüntüsü yoktu. Kapatma davası Türkiye'yi 21 Temmuz'a götürüyordu; ama şu anda 23 Temmuz'a götürdü bizi. Dün açıkça bunu söyledi ve açık bir mesaj verdi. Suçlamaları kabul etmediğinin altını çizdi.

CHP'ye koz verildi: Mahkeme CHP'ye önemli bir fırsat verdi. Bu gerilim üzerinden çok sığ bir siyaset yürütülebilir. Bunu merkez siyasette çözülmesi gerekir. Kapatılmadı; ancak bu gerilim devam eder. internethaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License