25.7.08

KONYADA ERGENEKON İZİ

Konya'da Ergenekon izi

Ergenekon soruşturması sürerken dün 5 ilde eşzamanlı operasyonlar yapıldı. Mahkemenin talimatıyla gerçekleşen operasyonda gözaltına alınan 26 kişi Konya'da sorgulanıyor. Zanlılar 'kaos ortamı oluşturmak, isyana teşvik ve hükümeti yıkmaya teşebbüs'le suçlanıyor. Ergenekon terör örgütüyle ilgili soruşturmaya dün yeni bir operasyon eklendi. Konya, İstanbul, Kocaeli, Mersin ve Elazığ'da eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı. 'Kaos ortamı oluşturmak, ruhsatsız silah bulundurmak, adam kaçırmak, hürriyeti tahdit, halkı isyana teşvik ve hükümeti yıkmaya teşebbüs'le suçlanan zanlılar arasında İşçi Partisi yöneticisi Prof. Dr. Uçkun Geray, Ulusal Kanal'ın Akdeniz Temsilcisi Yusuf Buldu ve Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül de var. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla harekete geçen emniyet güçleri, zanlılarla birlikte 3 ruhsatsız silah ele geçirdi. Bilgisayar ve çok sayıda dokümana da el konuldu.Alınan bilgilere göre, dün sabah 06.00'da başlayan operasyonun hazırlık aşaması yaklaşık 1,5 yıl sürdü. Gözaltıların temelinde Ergenekon soruşturmasında ele geçirilen belge ve bilgiler var. Diğer bir gerekçe ise Milli Çözüm Dergisi odaklı bir grubun, Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı ve Gençlik Kolları yönetimini ele geçirmeye çalışması. Söz konusu grubun, suç örgütü tarzında eylemler yaptığı duyumunu alan güvenlik güçleri, zanlıların telefonlarını dinlemeye aldı. Teknik takip sonucunda, Milli Çözüm grubunun bazı İşçi Partisi yöneticileriyle temas kurduğu anlaşıldı.

Ergenekon soruşturmasının son dalgasında Konya, İstanbul, Kocaeli, Mersin ve Elazığ'da eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla dün 06.00 sularında gerçekleştirilen operasyonda Konya'da 13, İstanbul'da 5, Kocaeli'de 6, Elazığ ve Mersin'de ise birer kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Konya'ya getirilerek, sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar arasında İstanbul Üniversitesi'nden emekli olan İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Prof. Dr. Uçkun Geray, Ulusal Kanal'ın Akdeniz Temsilcisi Yusuf Buldu ve Ulusal Kanal'ın Reklam Müdürü Nuran Gökdemir, Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül de bulunuyor. Zanlılar, Ergenekon soruşturmasında olduğu gibi, 'bir siyasi partinin yönetimini ele geçirmek için silahlı örgüt kurmak, halkı silahlı isyana teşvik, kaos ortamı yaratmak, ruhsatsız silah bulundurmak, adam kaçırmak, adam dövmek, hürriyeti tahdit, tehdit ve bıçakla adam yaralamak'la suçlanıyor. İstanbul Adliyesi'nden akşam saatlerinde yapılan açıklamada operasyonun Konya adli mercilerince yürütüldüğü, 'Ergenekon' soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarının talimatıyla yapılmadığı kaydedildi.

Soruşturma Konya İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Milli Çözüm Dergisi odaklı bir grubun Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı ve Gençlik Kolları Başkanlığı yönetimini ele geçirmeye çalıştığı iddialarına ulaşmasıyla başladı. Yapılan ön soruşturmada grubun suç örgütü tarzı eylemler yaptığı yönünde önemli duyumlara ulaşıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada Milli Çözüm grubu ile İşçi Partililerin telefonları dinlemeye alındı. Telefon takibinde Milli Çözüm grubunun SP'nin Konya İl Başkanlığı ile Gençlik Kolları'nı ele geçirmek için çalışmalar yaptığı saptandı. Milli Çözüm grubunun İP'li bazı yöneticilerle yakın temasta bulunduğu belirlendi. Soruşturmaya, SP Gençlik Kolları'ndan üç kişinin bıçakla yaralanması olayı üzerine hız verildi. Bir suç örgütü gibi yapılanmaya girdikleri anlaşılan oluşumun adam kaçırma, darp gibi eylemlerde de bulunduğu görüldü.

Konya ve Silifke Terörle Mücadele ekipleri, Yusuf Buldu'nun, Göksu Mahallesi'ndeki evinde arama yaptı. Polisler, 4 saat süren aramadan sonra içerisinde ne olduğu belirtilmeyen poşetlerle evden çıktı. Emniyet Müdürü Mehmet Yüceli, Buldu'nun Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındığını söyledi.

Operasyon hazırlığı 1,5 yıl sürdü

Hazırlık aşaması 1,5 yıl süren operasyonlar kapsamında 3 ruhsatsız silah ele geçirildiği, inceleme için çeşitli dokümanlar ile bilgisayarlara el konulduğu bildirildi. Prof. Dr. Uçkun Geray'a yönelik operasyon da yine sabah erken saatlerde yapıldı. Geray ve eşinin Şile'de olması üzerine telefonla ulaşan polisler Geray'ı eve çağırdı. Aile gelene kadar işlem yapılmadı. Geray'lar geldikten sonra ev 15 sivil polis tarafından arandı. Geray ailesi medyanın sorularına cevap vermedi. Levent'teki OYAK Sitesi'nde ikamet eden Geray'ın komşuları, 1. Ordu Komutanlığı'ndan emekli subaylardan oluşuyor. Milli Çözüm Dergisi Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül de Elazığ'da gözaltına alındı.

Milli Çözümcüler, Ergenekon zanlıları ile 'Lobi' yi tartışmış

Konya'daki operasyonda gözaltına alınan şahısların Ergenekon Operasyonu'nda gözaltına alınan kişilerle düzenli olarak görüştükleri tespit edildi. Milli Çözüm Dergisi Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül'ün Doğu Perinçek, Kemal Alemdaroğlu ve Prof. Dr. Uçkun Geray ile görüşmelerinin polis takibine takıldığı öğrenildi. Polisin teknik takip sırasındaki ortam dinlemelerine bu görüşmelerin ayrıntıları da takıldı. Zanlıların bu görüşmelerde Ergenekon'un işleyiş departmanı olarak bilinen 'Lobi' üzerine fikir alışverişinde bulundukları öne sürüldü. Ufuk Köroğlu, İstanbul

'Milli Çözüm'cü Akgül'den Ulusal TV'de sahur programı

Konya'da gözaltına alınan Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül'ün, Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Doğu Perinçek'e yakınlığıyla bilinen Ulusal TV'de programlar yaptığı ortaya çıktı. Geçen yıl Ramazan ayında da aynı kanala sahur programları hazırlamış. Konya'da 'Kuvva-i Milliye' konferansları vermiş. Akgül'ün, Aydınlık grubu ile ilişkisi bununla da sınırlı değil. İşçi Partisi'nin öncülüğünde Berlin'de düzenlenen Talat Paşa eylemine de katılmış.

Konya'da gözaltına alınan Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül'ün, Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e yakınlığıyla bilinen Ulusal TV'de programlar yaptığı ortaya çıktı. Söz konusu televizyonda 2006'dan itibaren 'Ayın Aynası' adlı bir güncel siyasi program yapan Akgül'ün geçen yıl Ramazan ayında da sahur programları hazırladığı öğrenildi. Kanalda çeşitli siyasî programlara da konuşmacı olarak katılan Akgül, Konya ve değişik yerlerde 'Kuvva-i Milliye' konferansları da vermiş.

Edinilen bilgilere göre, Saadet Partisi'yle, Akgül'ün arası 28 Şubat sürecini izleyen günlerde açıldı. Akgül grubunun 'Elaziz' adında bir gazete çıkararak, bazı kesimleri hedef alan haberler yayınlaması Necmettin Erbakan'ı kızdırdı. Grup, zamanla ulusalcı bir çizgiye kaydı. Akgül, parti tarafından dışlanınca Milli Çözüm adında bir hareket başlattı. Bunun üzerine Erbakan ve Saadet Partisi yöneticileri 13 Kasım 2007'de bir basın bildirisi yayımlayarak, 'Milli Çözüm' grubuyla partinin hiçbir ilgisinin olmadığını açıkladı. Akgül ve grubu, Erbakan'ın da Mehdi olduğuna inanıyor. Ahmet Akgül'ün ayrıca "Bizim Atatürk" isimli 688 sayfalık bir de kitabı bulunuyor. Akgül, çalışmasında, Atatürk'ün dehasını ve üstün başarılarını övüyor. Akgül'ün Aydınlık grubu ile ilişkisi bununla da sınırlı değil. Akgül, İşçi Partisi'nin öncülüğünde Berlin'de düzenlenen Talat Paşa eylemine de katıldı. Akgül, 18 Mart 2006 tarihinde İşçi Partisi tarafından organize edilen "Ermeni Katliamı Yalanına Son" mitingi ve yürüyüşünde de hazır bulundu. Milli Çözüm Dergisi'nin sahibi Mehmet Deniz, Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül, Yazı İşleri Müdürü Tevfik Bala, Haber Müdürü Bayram Yönem.

Saadet Partisi: İlişkimizi 1985 yılında kestik

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül ile Milli Görüş çizgisinin 15 yıldır birbirinden ayrı olduğunu söyledi. Akgül'ü ilk olarak 1979 yılında seçim çalışmaları esnasında tanıdığını belirten Kazan, "Bu arkadaşların ölçüsüz davranışlarını tespit ettik. Kendilerini bu davranışlardan vazgeçmeleri, vazgeçmezlerse bunun kendileri için hayırlı olmayacağı konusunda uyardık. Ancak bizim uyarılarımıza aldırış etmediler ve biz de 1985 yılında bu arkadaşlarla ilişkimizi kestik." dedi. Partinin Genel Başkan Danışmanı Oğuzhan Asiltürk ise "Ahmet Akgül, hiçbir zaman Milli Görüşçü olmadı. Fakat dışarıya kimliğini bu şekilde yansıtıyor." diye konuştu.

Farklı görüşteki insanlar ortak amaç için birleşmiş

Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, operasyonda gözaltına alınanların Ergenekon örgütü ile bağlantılarının araştırıldığını açıkladı. Tuzcu, "Bu bir terör örgütü operasyonudur. Sorgunun ardından her şey daha netlik kazanacak.'' dedi. 'Gözaltına alınan birbirinden farklı gibi görünen kişilerin ortak amaçlarının söz konusu olduğunu' aktaran Tuzcu, ele geçirilen dokümanlar ve yapılan incelemelerin buna işaret ettiğini anlatarak, grubun ciddi amaçlarının bulunduğunu anlattı. Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, aralarında İstanbul'un da bulunduğu çeşitli illerde gerçekleştirilen operasyonun Konya Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlendiğini bildirdi.

Erkan Acar, Orhan Fırat, Aydın Hızlıca, Hasan
24 Temmuz 2008, Perşembe

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License