21.10.08

ÇARKIN "1000 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞÜMDÜR"

DERİN DEVLETİN ADAMI KONUŞTU

Derin devletle iç içe olan Özel Harekatçı Ayhan Çarkın'dan flaş itiraflar...

Susurluk davasında hüküm giyen ve hakkında onlarca dava bulunan, derin devletin kilit isimleriyle bir dönem çok güçlü ilişkileri bulunan eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın, Star TV'de yayınlanan Arena programında gazeteci Uğur Dündar'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ayhan Çarkın, programda bir cinayete kurban giden Susurluk davası hükümlülerinden Oğuz Yorulmaz'ın annesinin, oğlunun kendisine ölmeden önce, "Yaklaşık 100 kişiyi öldürdüklerini" itiraf ettiği şeklindeki açıklamasını doğruladı. Çarkın terörle

mücadele kapsamında öldürdükleri kişi sayısının yüzlerce olduğunu söyledi. Çarkın, program sırasında, "Ne 100'ü ne 200'ü çok daha fazla. Bu komplike bir mücadele" dedi.PKK ERGENEKON'UN KOLU
Ergenekon'un ilişkileriyle ilgili açıklamalar yapan Çarkın, PKK'nın Ergenekon terör örgütünün bir kolu olduğunu öne sürdü. Ayhan Çarkın, ayrıca kaçırılan ve cinayete kurban gittiği öne sürülen Tarık Ümit'in de hala yaşadığını iddia etti.

DEVLET DOĞUDAKİ İNSANA YALAN SÖYLEMİŞ

Terörle mücadelede suç yüzde 50 devletindir iddiasıhnda bulunan Ayhan Çarkın, "Devlet olarak Doğu'daki insanımızı dağdaki teröristle yalnız bırakıyorsun. Sonra da kalkıp hesap soruyorsun. Olmaz. 365 gün yalnız bırakmayacaksın. Devletin görevlileri doğudaki insana yalan söylemiş."

Siyasi emeller ya da bazılarının çıkarları doğrultusunda kullanıldıklarını söyleyen Çarkın "Kullanılmış ve bir tarafa bırakılmış gibi hissetmiyor musunuz?" sorusu üzerine, "Ben aldatılmış bir koca gibi hissediyorum kendimi." dedi.

GENÇ ÖZEL HAREKATÇILARA KRİTİK ÖNERİ

Genç özel harekatçılara da kendi düştükleri durumla karşılaşmamaları için uyarılarda bulunan Çarkın, "Gözlerini açsınlar. En son fotoğrafı seyretsinler. İşte Genelkurmay Başkanlığı'nın, sivil unsurların beraber dik duruşunu izlesinler. Devleti savunacak zihniyetin ne kadar güçle karşıda durduğunu görsünler. Bunlar bence şu anki fotoğrafa inansınlar. Bence o bölgede kalın 15-20 yıl. Buraya gelirseniz ya ihraç olursunuz ya bir şey olursunuz. Orada evlensinler. Bekar gitsinler veya yuva kursunlar orası bizim toprağımız değil mi?"

KULLANILDIĞIMIZI O AN ANLADIM

Susurluk kazasının Ergenekon'u aydınlatan bir fener olduğunu belirten Çarkın, "Şimdi biz Susurluk kazasının Ergenekon'u aydınlatan lambasıyız. Bunda biz bedel ödedik, kimisinin canı yandı. Kimisinin bağrı yandı" dedi. Çarkın, Abdullah Çatlı'nın sonunu da Ergenekon'un hazırladığı sorusuna "Evet" dedi.

Çarkın, "Devlet adına yapıyoruz" denilerek kendilerinin kullanıldığını Susurluk kazası sırasında anladığını belirterek "O zaman fark ettim. Kamyon çarptığı anda gördüm" dedi.

aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License