9.10.08

GOLF OLAYINDA İLGİNÇ İKİLEM

İkisinden Biri "YANLIŞ" Söylüyor

Golf krizinde, Genelkurmay ve Babaoğlu'nun sözleri arasında büyük çelişkiyi yakaladık.

Türkiye 17 şehidine ağlarken Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu'nun golf oynaması olayı ilginç boyutlara doğru ilerliyor.

Halkın yoğun tepkisi üzerine önce Org. Babaoğlu sonra Genelkurmay açıklama yaptı. Ancak açıklamalar arasında büyük çelişki var.

Org. Babaoğlu golf haberinin medyaya yansıması üzerine Hürriyet Gazetesi'nden Metehan Demir'e açıklamalar yapmıştı.

CUMARTESİ ÖĞLEDEN ÖNCE ÖĞRENDİ

Metehan Demir'in Org. Babaoğlu'yla görüşerek yazdığı haberine göre Babaoğlu'nun golf oynarken, Aktütün saldırısını öğrenme süreci şöyle yaşanmıştı "Aktütün Karakolu ve civarındaki tepelerde PKK terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar 3 Ekim Cuma günü saat 13.00 sıralarında başladı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Babaoğlu da cuma günü izinle olarak geldiği Antalya’da kaldığı otelde düzenlenen golf turnuvasına katılıyordu. Babaoğlu cuma günü saat 09.00-12.30 arasında golf oynadı. Akşama kadar devam eden çatışmaların haberi izindeki komutana ulaşmadı. Şehit sayılarının belli olması üzerine Genelkurmay, cumartesi sabah saat 09.00’da açıklama yaptı. Aynı saatlerde Babaoğlu, golf turnuvası için yine otele gelmiş ve sahaya çıkmıştı. Şehitlerin haberi de bu sırada kendisine ulaştı. Babaoğlu, pazar günü Eskişehir’de şehit cenazesine katıldı. "

GENELKURMAY'A GÖRE CUMARTESİ AKŞAM
Görüldüğü üzere Org. Babaoğlu kendisi Hürriyet'ten Metehan Demir'e yaptığı açıklamada olayı Cumartesi Günü Genelkurmay'ın açıklamasından sonra golf sahasında öğrendiğini vurguluyor.

Genelkurmay'ın Babaoğlu'nu savunmak için yaptığı açıklamada ise farklı bir zaman veriliyor. Genelkurmay'ın açıklaması şöyle:

"Hava Kuvvetleri Komutanımızın Antalya’da bulunduğu sırada, 4 Ekim 2008 Cumartesi günü akşam saatlerine kadar olan sürede, Bayraktepe bölgesinde meydana gelen çatışma sonucunda verilen şehitler hakkında bir bilgisi olmamıştır."

NASIL HABERİ OLMAZ?

Genelkurmay'ın Aktütün'deki çatışma ve verilen şehit sayısıyla ilgili ilk açıklaması 4 Ekim Cumartesi Günü resmi internet sitesinden sabah 09:30'da oldu. Sözkonusu açıklama Genelkurmay'ın internet sitesinde hala duruyor.

Genelkurmay'ın çatışmayı çok önceden bildiği, açıklamayı bilanço belli olduktan sonra yaptığı biliniyor. Peki nasıl olur da 17 şehidin verildiği, Türkiye'nin bir karakolunun yerle bir edildiği büyüklükte bir çatışmadan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Orgeneral rütbeli Hava Kuvvetleri Komutanı'nın haberi olmaz.

Üstelik öyle bir haberi olmaz ki, Genelkurmay'ın 09:30'daki açıklamasından sonra memlekette yer yerinden oynarken, bütün televizyonlar yayınlarını keserken, şehit anaları ağlarken...

Genelkurmay'ın açıklamasına göre Babaoğlu olaydan ancak akşam haberdar oldu. Sabah 09:30'dan itibaren tüm Türkiye sarsıntı geçirirken, bir Kuvvet Komutanı'nın haberdar edilmemiş olması, haberdar edilmese bile normal bir vatandaş gibi haber alamamış olması ne kadar mümkün?

Açıklamalar hem çelişkili, hem mantığa uymuyor. Peki hesabı kim verecek?
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License