30.10.08

CUMHURİYET BAYRAMINDA REZALET

Rezalette son perde!

Niğde'de dün gerçekleştirilen cumhuriyet kutlamaları töreninde büyük bir rezalet yaşandı
Hükümet meydanında esnafların il protokolü önünden geçiş yaptığı sırada bir sürücü kursuna ait 3 araç "başörtülü bayanlar tarafından kullanılıyor" diye “başörtüsü ile protokolün önünden geçemezsiniz” denilerek konvoydan çıkarıldı. Kutlamalar çerçevesinde Hükümet Meydanı'nda yer alan protokol önünden resmi geçiş yapıldı. Okulların, askerlerin ve Polis Meslek Yüksek Okulu geçişlerinin tamamlanmasının ardından STK'lar ve esnaf sanatkarların geçişine sıra gelmişti. Esnaf konvoyunda Niğde'de faaliyet gösteren Şahin Sürücü Kursu'na ait 10 araç da bulunuyordu. Bu araçlardan 3 tanesini başörtülü bayanlar sürüyordu. Zeynep Şahin, Emine Şahin ve Neslihan Şahin'in kullandığı araçlar hükümet meydanında hazır bulunan protokol önünden geçiş yapılacağı sırada durduruldu.Elinde telsiz olan görevli, “siz başörtüsü ile protokolün önünden geçemezsiniz” diyerek araçları konvoydan çıkardı. Neye uğradıklarını şaşıran 3 bayan, konvoyun geçişi ardından geri döndürülerek rencide edildi. Konvoyun geçişini izlemek için Bor Caddesi üzerinde toplanan vatandaşlar olaya şahitlik ederken örtülü sürücülere yapılan engelleme tepki çekti.

PROTOKOLÜN ÖNÜNDEN GEÇEMEZSİNİZ
Şahin Sürücü kursu sahibi Şenol Şahin, yaşadıklarının çok zorlarına gittiklerini belirterek şunları anlattı: "Niğde'de gelenektir resmi bayramlarda esnaf sanatkarlar resmi erkanın yer aldığı protokol önünden geçiş yaparlar. Biz de Şahin Sürücü Kursları olarak 10 araçla geçiş yaptık. Araçlarımızı süren eğitici öğretmenlerimizdi. Bu sürücüler arasında başörtülü bayanlar da vardı açıkları da. Fakat başörtülü eğitici şoförlerimizin kullandığı araçlar Bor Caddesi üzerinde ilerlerken protokol önüne 150 metre kala eli telsizli bazı kişiler tarafından durdurulmuş; ‘Siz başörtülüsünüz bu şekilde protokolün önünden geçemezsiniz' denilmiş. Konvoyun geçişine kadar bekletilen sürücülerimiz sonra geri döndürülerek tüm halkın içinde rencide edilmişler. Böyle bir şey olabilir mi? Bu nasıl anlayış. Başbakanımıza yazı gönderip sorumluları şikayet ettik. Yapılanlar çok zorumuza gitti."

BÖYLE ÇİRKİNLİK GÖRMEDİK
Vakit muhabirine konuşan Neslihan ve Emine Şahin ise, “20 yıldır böyle bir gelenek var ilimizde. 30 Ağustos'ta yapılan törende aynı kıyafetle bu konvoyda yer almıştık ama böyle bir çirkinlikle karşılaşmamıştık” dediler.

VALİDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Skandalın sorumlusunun kim olduğu konusunda araştırma yapan muhabirimiz, Vali Sebahattin Öztürk'e ulaşmak istedi. Vali Özel Kalem Müdürü Ali Nobel, muhabirimiz Dursun Suna'ya “Karıştırmayın bu işi” diyerek olayı örtbas etmek istedi. Başörtülü bayanları geri çeviren görevlilerin polis değil JİTEM görevlileri olduğu iddia edilirken, tüm Türkiye, cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıldönümünde yaşanan bu rezaletle ilgili Vali Selahattin Öztürk'ten açıklama bekliyor. DURSUN SUNA/VAKİT

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License