10.10.08

VELİ KÜÇÜK'ÜN EMİRERİ, ŞİMDİ PERİNÇEKTE YAZAR

Veli Küçük'e 'emrinizdeyim' diyen Rektör Doğu Perinçek'in dergisine yazar oldu.
Giresun Üniversitesi Rektörü emekli Binbaşı Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Ergenekon terör örgütü kapsamında tutuklanan Doğu Perinçek'in Teori dergisinde yazı yazmaya başladı
Ekim sayısındaki makalenin başlığı; "Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan ziyareti". Rektör Öztürk, daha önce iki kez kamuoyunun gündemine gelmişti. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e, "Her zaman emrinizde, hizmetinizdeyim." diyen Öztürk'ün bu ilişkisi Ergenekon iddianamesine de girdi.Rektör Öztürk'ün, Beko fabrikasında üç yıl önce çıkan yangınla ilgili yazısı da tartışmaya yol açmıştı. Tesislerin PKK tarafından kundaklandığına inanmayan Öztürk, Koç Grubu'nun başkanı Rahmi Koç'un Türkiye'nin menfaatleri aleyhine girişimlerde bulunduğunu savunmuş ve ardından şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu ülkenin imkânlarıyla dünyanın sayılı şirketleri arasına gir, ondan sonra kalk Türkiye Devleti'ni yok sayan uluslararası (üstü) sermayenin emrine gir! Yedirmezler... Koç, üstüne vazife olmayan işlere burnunu soktukça, bu tür olaylar ile daha çok karşılaşmayı beklemelidir."

Rektör Osman Metin Öztürk'ün Veli Küçük'le 31 Aralık 2007 tarihinde yaptığı telefon görüşmesi de hayli ilginç. Öztürk, konuşmada, Veli Küçük'ün Giresun'da görevli olduğu dönemde doçent olarak üniversiteye geldiğini anlatıyor. Minnet duygularını dile getiren Rektör, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Sizin güzel bir jestinizle orada kaldım iki gün efendim. Şimdi de Allah bize nasip etti Giresun Üniversitesi'nin rektörü oldum efendim... Kendimi unutturmayayım efendim, size tekmil vereyim... Komutanım burası sizin emrinizde ve hizmetinizde, onu özellikle arz edeyim. Benden ne emredersiniz, her zaman emrinizde hizmetinizdeyim."

Üniversiteliler: Ergenekoncu rektörlerden hesap sorulsun

İstanbul Üniversitesi (İÜ) önünde protesto gösterisi düzenleyen bir grup öğrenci, Ergenekon'la bağlantılı üniversite rektörlerinin tespit edilerek hesap sorulmasını istedi. Eski İ.Ü Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun Ergenekon terör örgütü ile bağlantılı olduğunu söyleyen öğrenciler, 'YÖK'te kaç tane Alemdaroğlu var?' şeklinde pankart açtı. İÜ Beyazıt Kampüsü önünde toplanan İstanbul Sosyalist Gençlik Derneği üyesi bir grup 12 Eylül, YÖK ve Ergenekon terör örgütünü protesto etti. Grup adına açıklama yapan Yeliz Yağmur, şunları söyledi: "Öğrenmekteyiz ki; Ergenekon bağlantılı generaller, rektörlük seçimleri öncesinde üniversitelere baskı yapıyor. Pek çok yerde kendi adaylarını seçtiriyor." Bu durum, ordunun, YÖK'ün ve Ergenekon'un nasıl iç içe geçtiğini gösteriyor."

İstanbul, Zaman
10 Ekim 2008, Cuma

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License