16.10.08

BAŞBUĞ'DAN MEDYAYA MUHTIRA

Eleştirilere sert cevap

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Aktütün saldırısında TSK'ya yöneltilen eleştirilere sert cevap verdi. Başbuğ, 'Saldırı PPK için adeta intihar eylemiydi. PKK'yı başarılı olarak gösterenler, akan kana ortak olacaktır' dedi

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ/BALIKESİR
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Aktütün saldırısıyla ilgili eleştiri ve zaafiyet iddialarına canlı yayında sertlik dozajı yüksek bir tonla cevap verdi. Gazetecilere açıklama yapan Başbuğ, terör örgütü PKK'yı başarılı gibi göstermeye çalışanların akan her damla kana ortak olacaklarını söyledi, 'Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum' dedi.
KOMUTANLARI ARKASINA ALDI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Astsubay Meslek Yüksek Okulu'ndaki sancak tevcih töreni için geldiği Balıkesir'de Aktütün saldırısı ile ilgili Taraf gazetesinin ortaya attığı 'zaafiyet' iddialarına cevap niteliği taşıyan bir açıklama yaptı. Başbuğ, kameraların karşısına Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nu arkasına alarak çıktı.2 CÜMLEDE SESİNİ YÜKSELTTİ

Konuşmasının başında Astsubay MYO'ndaki törene katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek başlayan Orgeneral Başbuğ, Aktütün saldırısı ile ilgili TSK'ya yöneltilen eleştirilere geçtiğinde tonunu sertleştirdi. Bazı ifadelerinin altını sert bir ses tonuyla çizen Başbuğ, özellikle "TSK'nin kendine olan güveni tamdır", "terör örgütünü başarılı gibi gösterenler" ifadelerini yüksek sesle söyledi. İşte Başbuğ'un önemli açıklamaları:

AKTÜTÜN KAHRAMANLIK DESTANI

Şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Aktütün Karakolu'nun emniyetini sağlayan Bayraktepe'de meydana gelen bu olay bölücü terör örgütü açısından adeta bir intihar saldırısıdır. Bunu açın, okuyun, öğrenin. Bayraktepe'de çalışan, çarpışan askerlerimiz açısından bu bir kahramanlık destanıdır. Olayın hemen akabinde her zaman olduğu gibi, olayın tüm boyutlarının incelenmesi görevi Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından 2. Ordu Komutanı'na verilmiştir.

ZAAFİYET VARSA AÇIKLANACAK

İncelenmenin sonuçlanmasını müteakip kendine güveni olan bütün kurumlar gibi, ki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendine olan güveni tamdır. Dolayısıyla kendine güveni tam olan bütün kurumlar gibi bu incelemenin sonuçlanmasını müteakip, elbette kamuoyuyla paylaşılması gereken hususlar, kamuoyuna bilgi olarak verilecektir.

AKAN KANA ORTAK OLMAYIN

Ayrıca bu konulara ilişkin bilgileri sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlem başlatılmıştır. Şimdi bu noktaya dikkatinizi çekiyorum. Bütün bunlara rağmen bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri, altını çiziyorum, başarılı gibi gösterenler, tekrar ifade ediyorum, başarılı gibi gösterenler, akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. TSK, bugün her zamankinden daha güçlü, daha kararlı, daha azimlidir.

YAYINLANAN BİLGİLER YANLIŞ

Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar, emin olunuz ki, TSK'nin gücünü, kararlılığını, azmini artırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz. Bir ordunun bu tip saldırılar karşısında, ki bu saldırılar, doğru bilgiye dayanmayan, sınırlarını aşan eleştirilerdir, her ordunun vereceği cevap ve tepki bellidir. Ve bu husus bütün ordular için de geçerlidir. O açıdan son sözüm şudur: Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum.



Protokolde böcek aradılar

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ için tören alanında geniş güvenlik önlemleri alındı. Başbuğ ve kuvvet komutanları tören alanına gelmeden önce, protokolde oturacakları koltukta jandarma kriminal timleri tarafından 'böcek' diye tabir edilen dinleme cihazı arandı. Protokoldeki tüm koltuk ve sehpaları arama ve taramadan geçiren ekiplerin çalışmasından sonra Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarından önce protokol bölgesine başka kimse alınmadı. Jandarma kriminal ekipleri, tören alanındaki çimleri, ağaçları ve çevredeki her yeri aynı şekilde taramadan geçirdi.
yenisafak.com.tr

16.10.2008

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License