8.10.08

İŞTE 700 MİLYAR $ LIK ADAM

İşte 700 milyar doların prensi

ABD'de 700 milyar dolarlık fonun başına Hint asıllı Kashkari getirildi. Paulson'un gayriresmi danışmanlığını yapan 35 yaşındaki Hintli'nin kriz yönetiminde uzman olduğu belirtiliyor
ABD'de 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma paketinin geçici yöneticisi belirlendi. Genç yönetici 2 yıldan beri ABD Hazine Bakanlığı'nda çalışıyor. ABD Hazine Bakanı Henry Paulson'un uluslararası ilişkilerden sorumlu yardımcısı Neel Kashkari, kurtarma paketinin geçici yöneticiliğine getirildi. İKİ YILDIR BAKANLIKTA ÇALIŞIYOR

'Dünyanın en büyük varlık yönetimi' olarak da kabul edilen 700 milyar dolarlık fonun patronluğuna getirilen Kahskari, ABD Hazine Bakanlığı'ndaki görevi öncesinde, yatırım bankası olan Goldman Sachs'da yöneticilik kariyerine sahip bulunuyor. ABD'de finans sektörünü kurtarmak amacıyla oluşturulan 700 milyar dolarlık planı uygulayacak Hazine Bakanlığı içindeki Finansal İstikrar Bürosu'nun yöneticiliğine, halen uluslararası ekonomiden sorumlu bakan yardımcılığı görevinde bulunan, Goldman Sachs'ın eski başkan yardımcılarından Neel Kashkari getirildi.

FONUN BAŞINA GEÇİCİ OLARAK ATANDI

Finansal İstikrar Bürosu'ndan sorumlu olacak Hazine bakan yardımcılığına Kashkari'nin geçici olarak atandığı bildirildi. Başkan George W. Bush'un görevinin sona ermesine 3,5 aydan biraz fazla süre kaldığı ve Hazine Bakanlığında oluşturulan bu yeni büronun başındaki ismin Senato tarafından onaylanması gerektiği için, bu pozisyona asli atamanın ve Senato onayının, yeni yılda yeni başkan döneminde gelebileceği belirtiliyor.


Batık kredilere bakacak


ABD Hazine Bakanlığı'ndan Kashkari'nin atanmasına ilişkin yapılan açıklamada, yeni oluşturulan büronun faaliyetlerinin ayrıntıları üzerinde çalışıldığı bildirildi. Kongre tarafından geçen hafta kabul edilen ve Bush tarafından imzalanarak yürürlüğe giren kanuna göre, 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma paketi çerçevesinde, bankaların ve finans kuruluşlarının elindeki batık kredilerin ve bu kredilere konu olan varlıkların devlet tarafından devralınması öngörülüyor.


Piyasanın içinden biri


Goldman Sachs kökenli ve 35 yaşında olan Kashkari, atandığı konumda, en azından yeni ABD yönetimi gelecek yıl başlarında oluşturulana kadar görev yapacak. Hazine Bakanı Henry Paulson gibi Goldman Sachs kökenli olan Kashkari'nin, finans sektörünü kurtarma planı konusunda zaten bir süredir gayriresmi olarak Paulson'ın danışmanlığını yaptığı kaydediliyor.


yenişafak
08.10.2008

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License