16.10.08

BAYKAL TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALADI

Baykal, sözlerini nasıl yaladı?

Yaklaşan yerel seçimlerde ufuktaki hezimeti engellemeye çalışan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ı aday yapmaya çalışırken, geçmişte ettiği lafların altında ezilecek.
CHP, siyasî geleceği bakımından giderek “ölüm kalım meselesi”ne dönüşen yerel seçimlerde mağlubiyeti azaltabilmek için olmadık yollara başvuruyor. Bu doğrultuda Genel Başkan Deniz Baykal'ın SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına ikna etme çabası gündeme oturdu. Girişim, akıllara iki isim arasında geçmişte yaşanan gerilimlerden birisini de getirdi.KARAYALÇIN'A AĞIR İTHAM

Baykal, bugün Ankara adayı yapmaya çalıştığı Murat Karayalçın için 2004 mahalli seçimlerinde çok ağır ithamlarda bulunmuştu. SHP'nin DEHAP ile ittifak yapması üzerine, DEHAP'ın aday listesinin bölücübaşı Abdullah Öcalan tarafından hazırlandığını iddia etmişti. Baykal, daha önce “etnik parti” diye suçladığı DEHAP'ın aday listelerinin Apo'nun tutuklu bulunduğu İmralı Adası'nda SHP ve DEHAP'lılardan seçilerek hazırlandığını ileri sürmüş ve “İmralı'dan liste gelecek. O liste SHP'nin adayı diye verilecek. Diyarbakır'da seçimi DEHAP kazanacak ve sen ‘Aaa SHP kazandı' diye yarın çıkacaksın. Çocuk mu aldatıyorsunuz?” şeklinde konuşmuştu.

MEĞER DEHAP'LI BAYKAL'IN ADAMIYMIŞ

Ancak Baykal'ın bu ağır iddiası Karayalçın'ın açıklamalarıyla CHP'nin kalesine giren bir gole dönüşmüştü. SHP Genel Başkanı Karayalçın, iddia üzerine kendilerine büyük haksızlık yapıldığını dile getirerek, şöyle konuşmuştu:

“Eğer bu düzeysiz iddia kanıtlanmazsa gerekli işlemi yaparız. DEHAP'ın bize verdiği isimlerin birçoğu eski CHP'li. DEHAP'ın listesinde yer alan Bingöl belediye başkan adayı Selahattin Kaya, 1989'da Baykal'ın genel sekreterliği döneminde aday gösterildi ve kazandı. O dönemde bu kişinin adı İmralı'dan mı alınmıştır? Mardin, Şanlıurfa ve Van adayları da eski CHP'li belediye başkanları.”

“BAY YES-NO” KARŞI ÇIKIYOR

Bu arada Baykal'ın Karayalçın'a yönelmesi parti içerisinde çatlağa yol açtı. “Cep telefonu kullanma özürlü” Genel Sekreter Önder Sav, Baykal-Karayalçın buluşmasından kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, “Partiye ihanet ederek gidenler bir daha buraya gelemez” demişti.

GÖKÇEK HAKLI ÇIKTI

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “CHP'nin çaresizliği” konusunda haklı çıktı. Uzun süredir Karayalçın'ın CHP'nin bu yerel seçimlerdeki adayı olacağını anlatan Melih Gökçek, dün yaşanan gelişme ile haklılığını ortaya koymuş oldu.

(Murat Unay – habervaktim)

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License