10.10.08

GENELKURMAY MALİ SORUN YOK DEDİ

Genelkurmay, 2. Başkanını tekzip etti!

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Metin Gürak, karakol yapımında ve taşınmasında mali bir sorun olmadığını açıkladı. Gürak şöyle konuştu:
"(Aktütün'de) Saldırının oluş şeklinin, basının bir bölümünde doğru anlaşılmasına rağmen, diğer bölümünde farklı algılandığının görüldüğünü ifade eden Tuğgeneral Gürak, terör örgütünün saldırısının, Aktütün Karakoluna (bölük merkezine) değil, bu merkezin yaklaşık 1 kilometre batısına emniyet amaçlı olarak çıkarılan Bayrak Tepe'ye olduğunu söyledi. Tuğgeneral Gürak, şöyle konuştu:

''Aktütün Karakolu (bölük merkezi) konumunun ve binalarının durumunun, verilen zayiatla hiçbir ilgisi yoktur. Bayrak Tepe tutulmaya devam edecektir. Bayrak Tepe'ye, yapılması düşünülen bir inşaat yoktur. Gerek de bulunmamaktadır. Bir plan dahilinde, Türkiye, Irak ve İran sınırında bulunan öncelikli karakollar yeniden inşa edilmektedir. Bu kapsamda; 2008 yılına kadar 168 karakol binası inşa edilmiştir. Bu yıl ise aralarında Aktütün Karakolu da olmak üzere 13 karakolun inşası devam etmekte olup mali kaynak sorunu yoktur. Diğer 162 adet öncelikli karakolun inşasına ise Maliye Bakanlığının koordinatörlüğünde 2009 yılında başlanacaktır. Öncelikli karakolların inşaları tamamlanmış olacaktır. Önemli güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasında hiçbir zaman mali kaynak sorunu olmamıştır.''

Özellikle bazı yayınlarda yer alan referans kişilerden bir kısmının eksik bilgilerle ve değişen şartlara rağmen, eski bilgilere dayanarak bir takım yorumlar yapmasının bazen, kamuoyunu yanlış değerlendirdiğini ve farklı beklentilere neden olabildiğini vurgulayan Tuğgeneral Gürak, ''Bu nedenle, görüşlerine başvurulan kişilerin söyledikleri değerlendirilirken bu hususların, göz önünde bulundurulmasını sizlerden rica ediyoruz.'' dedi.

Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız, Aktütün saldırısı sonrasında basına yaptığı açıklamada karakol yapımında ve karakolların taşınmasında mali sorunlar nedeniyle aksama olduğunu söylemişti.

Genelkurmay, böylece 2. Başkanı'nı tekzip etmiş oldu.
stargazete.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License