31.10.08

PAŞA ESAS DURUŞTA, AMA KİME?

PAŞANIN ESAS DURUŞU KİME

Ergenekon terör örgütünün tutuklu sanığı Kuvay-ı Milliye Derneği Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Özoğlu ile şu an Şırnak Akçay 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanı olan tuğgeneral Ferhat Özgen'in yer aldığı fotoğrafta, Paşa'nın Özgen'in karşısında ‘hazır ol'da durması dikkat çekiyor.

Vakit'in Ergenekon terör örgütünün muvazzaf askerlerle ilişkisi ile ilgili ele geçirdiği şok görüntüler Türkiye'yi sarsacak cinsten. Ergenekon terör örgütünün üyelerinin, toplumda kaos ortamı oluşturmak için görevdeki bir generalle görüştüğü ortaya çıktı. Gazetemizin ele geçirdiği fotoğrafta, Şırnak Akçay 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferhat Özgen'in, Ergenekon tutuklusu Kuvay-ı Milliye Derneği Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Özoğlu'nu makamında ağırladığı görülüyor.



TUĞGENERAL ERGENEKON'UN ÖNÜNDE HAZIR OLDA

Mayıs 2008'de Kıbrıs'ta çekildiği iddia edilen fotoğrafa göre halen Şırnak'ta görev yapan tuğgeneral Ferhat Özgen, motorize ekipler ile doğu ve güneydoğuda Kürt vatandaşları dövdürerek kaos çıkarmaya çalıştığı iddiasıyla tutuklanan Durmuş Ali Özoğlu'nun karşısında hazır olda bekleyerek talimatlarını dinliyor.Ergenekon örgütü ile muvazzaf subayların ilişkisini gözler önüne seren bu görüntüden kısa bir süre sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanı olan Ferhat Özgen, tuğgeneralliğe yükselerek Şırnak Akçay 6. Motorlu Piyade Tugayında göreve başladı.

KÜRTLERE KARŞI AYAKLANMAYA ZEMİN HAZIRLADIĞI İDDİASI

Kuvay-ı Milliye Derneği Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Özoğlu ise, Kürtlere karşı ayaklanmalar düzenleyecek 2 bin kişilik mobil ekipler oluşturduğu iddiasıyla Ergenekon soruşturmasının 6. dalga operasyonunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Durmuş Ali Özoğlu'nun hazırladığı iddia edilen ayaklanma planı ise, akıllara durgunluk veriyor. Ergenekon iddianamesinin 193. sayfasında yer alan ifadelere göre Özoğlu'nun, Kürtleri hedef alan ayaklanmalar için 2 bin kişilik mobil ekip oluşturulduğu kaydediliyor. 20-25 kişilik gruplar halinde görev yapacak ekiplerin toplumda kaos çıkaracağı iddia ediliyor.

BİRİ TUĞGENERAL OLDU BİRİ HAPSE GİRDİ

17 Mayıs 2008'de sabah 09.35'te çekildiği iddia edilen bu fotoğraftan sonra, Ferhat Özgen tuğgeneralliğe yükselirken, Durmuş Ali Özoğlu Ergenekon Davası çerçevesinde halkı iç savaşa sürükleyecek fillerinden dolayı tutuklandı. Durmuş Ali Özoğlu, Ergenekon davasında silahlı terör örgütüne üye olma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlamalarıyla yargılanıyor.

ÖZOĞLU'NUN İSTİHBARAT AKIŞI

Durmuş Ali Özoğlu'nun Ergenekon'un diğer tutuklu sanıklarıyla olan ilişkileri de dikkat çekiyor. Dava kapsamında tutuklu bulunan muvazzaf subaylarla toplantılar düzenlediği iddia edilen Kemal ve Neriman Aydın'ın, elde ettikleri istihbari bilgileri Özoğlu'na aktardığı tespit edilmişti. Özoğlu'nun da aldığı istihbaratları, bir dönem NATO Özel Harp Dairesi'nde görev yapan ve Ergenekon'un askeri kanat sorumlusu olduğu öne sürülen emekli albay Mehmet Fikri Karadağ'a ulaştırdığı iddia edilmişti.

İŞTE KAMUOYUNUN CEVAP BEKLEDİĞİ SORULAR?

1- Devletin muvazzaf subayı, Ergenekon tutuklusu Durmuş Ali Özoğlu'nun hangi sıfatı karşısında hazır olda bekliyor?
2- TSK bu görüntüyü nasıl izah edecek?
3- Durmuş Ali Özoğlu'nun önünde hazır olda bekleyen subay, kritik bir durumda başlarındaki komutanlara mı, yoksa Özoğlu gibi terör suçlularına mı itaat edecek?
4- Durmuş Ali Özoğlu, Genelkurmay'dan herhangi bir askeri eğitim almış mıdır?
5- Durmuş Ali Özoğlu'nun tutuklu teğmenlerle ilişkisi ile Kemal ve Neriman Aydın üzerinden gelen istihbarat ve fişleme bilgileri Özoğlu'na ulaştırılmaktadır. Bu bilgiler hangi amaçla toplanmakta, arşivlenmektedir?
6- Kurmay albay Onur Dirik'in, Ergenekon sanığı Asuman Özdemir'e gönderdiği maillerde “birliği hakkında bilgiler ilettiği” ve Dağlıca ve Çukurca'daki birliklere ait askeri bilgilerin iletilmesinin ardından Dağlıca baskınının gerçekleştiği ve askerlerimizin şehit edildikleri, yaralandıkları ve kaçırıldıkları iddiaları halen cevap bulamamıştır. Durmuş Ali Özoğlu üzerinden Ergenekon terör örgütüne herhangi bir bilgi verilmiş midir?
7- Ferhat Özgen'in tuğgeneralliğe yükselmesinde, Durmuş Ali Özoğlu'nun üst düzey rütbeliler hakkında topladığı fişleme bilgilerinin herhangi bir etkisi olmuş mudur?
8- TSK bu fotoğrafın hesabını soracak mı? Yoksa olay, klasik “yıpratılma demagojisi”ne hapsedilerek kapatılacak mı?

(Kemal Gümüş / Vakit)

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License