8.10.08

DİYARBAKIRDA POLİSE SALDIRI, 6 ŞEHİT

Polis Okulu Servis Aracına Saldırı

Diyarbakır'da Şehit Gaffar Okkan polis okulu servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 5 polis şehit oldu 19 yaralı var.

Diyarbakır'da Şehit Gaffar Okkan polis okulu servis aracına saldırı düzenlediği bildirildi. İlk belirlemelere göre 20 yaralı 5 şehit var. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar var

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulunda çalışan memurları taşıyan servis otobüsüne Azizye Mahallesi'nden geçerken kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırıda şehit olanların sayısı 5'e yükseldi. Olayda yaralananların sayısının ise 20'ye yükseldiği bildirildi.Görgü tanıkları, saldırıda bombalar ve otomatik silahların kullandığını belirtti.

Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, çevreyi tamamen ablukaya aldı. Bölgede patlamamış bombalar olabileceği ihtimaline karşı bomba imha uzmanlarının bölgede araştırmalar yaptığı belirtildi. Diyarbakır'da resmi kurumlara ait bütün ambulansların da yaralıları taşımak için bölgeye sevkedildiği bildirildi.

Öte yandan Polisin mahalle aralarına kaçan ve iki kişi oldukları belirtilen saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattığı bildirildi.

OLAYLA İLGİLİ 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'da Seyrantepe semtinde polis okulu örgencilerini taşıyan sivil servis aracına bombalı ve silahlı saldırının ardından, 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Diyarbakır'da polis okulu örgencilerini taşıyan sivil servis aracına yönelik gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırırının ardından Azizye, Gündoğdu ve Cumhyuriyet mahallerinde operasyon başlatan polisin 20 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Gözaltına alınan zanlıların sayısının artabileceği belirtiliyor.

Patlamamış El Bombası Bulundu

Diyarbakır'da, polis servis aracına yönelik düzenlenen saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulunda çalışan görevli polis memurlarını taşıyan servis aracının Aziziye Mahallesi'nden geçişi sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, 14 kişi yaralandı. Yaralılar Diyarbakır'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, bazı yaralıların durumunun ağır olduğu bildirildi.

Saldırının gerçekleştiği bölgede patlamamış bir de el bombası bulundu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, olay yerine gelerek, incelemede bulunduktan sonra yaralıları hastanelerde ziyaret ettiler.

-İKİSİNİN EŞKALİ BELİRLENDİ-

Güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması için olay bölgesinde operasyon başlatırken, bölgedeki şüpheli kişi ve araçlar üzerinde de arama yapılıyor. Operasyona iki polis helikopteri de havadan destek veriyor.

Saldırganların olayda kullandığı tahmin edilen kırmızı renkli otomobil aranırken, saldırganlardan ikisinin eşkalinin belirlendiği öğrenildi.
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License