21.10.08

KARDEŞİNİN KATİLLERİNE AVUKAT OLDU

Bozacının Avukatı ve Şahidi

Ergenekonca öldürüldüğü iddia edilen Uğur Mumcu'nun ağabeyi, Ergenekoncuların avukatı oldu. Üstüne bir de şahit çağırdı ki işler iyice karıştı.

Asrın davasının ilk duruşmasında Ergenekon örgütü tarafından öldürüldüğü iddia edilen gazeteci Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu, İP lideri Doğu Perinçek'in avukatı sıfatıyla savunma sıralarında yer aldı. Şahit olarak ta Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı çağırdı.

Ergenekon sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün evinde ve İşçi Partisi'nde yapılan aramada bulunan bir belge, Uğur Mumcu cinayetine ilişkin önemli bir detayı ortaya koyuyordu. Bu belgeler nedeniyle iddianamede örgütün 1999 yılından sonraki eylemleri arasında Mumcu cinayeti de gösterildi. Örgütün tepe yöneticilerinden biri olarak gösterilen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.“Bütün İP’lilerin avukatıyım”

İddianamede terör örgütünün kurbanı olarak gösterilen gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu ise dün başlayan duruşmada başta örgütün tepe yöneticilerinden biri olarak gösterilen İP lideri Doğu Perinçek olmak üzere İşçi Partili bütün sanıkların avukatı olduğunu açıkladı. "Bu tabloya göre ben Ergenekoncular'dan yana bir durumdayım" diyen Mumcu, "Bizimkilere iftira atılıyor. Hiçkimse benim kadar ağır bir baskı altında değil" dedi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ceyhan Mumcu, Ergenekon davasında yapacakları savunmanın detaylarını da açıkladı.

Tanık olarak Yalçınkaya’yı gösterdi

Davada ilginç bir ismi tanık olarak kullanacaklarını söyleyen Ceyhan Mumcu'nun tanık olarak göstereceği isim ise Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya oldu. Mumcu'ya göre Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın İşçi Partisi için ihtar vermemesi davanın en önemli kanıtlarından biri. Mumcu, Yalçınkaya'nın bir çok partiyi uyardığı iki parti hakkında kapatma davası açtığı halde İşçi Parti hakkında işlem yapmaması çok önemli. Davanın ilk duruşmasında yargılama yeri olarak da itirazlarının olacağını açıklayan Mumcu, yetki itirazında bulunacaklarını söyledi.

CUMHURİYET HEM SANIK HEM DE MÜDAHİŞ OLDU

İki yöneticisi Ergenekon sanığı olan Cumhuriyet gazetesi, Ergenekon davasında müdahil olmak istemişti. Mahkeme gazetenin bu talebini kabul etti. Cumhuriyet Vakfı ile Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayın A.Ş avukatı Bülent Utku, Cumhuriyet Gazetesi'nin bazı sanıklar tarafından 3 kez bombalanması eyleminin iddianamede yer aldığını hatırlatarak, bu saldırılardan zarar gördükleri için davaya müdahil olmak istediklerini kaydetti.

Mahkeme heyeti, taleplere ilişkin Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in görüşünü aldıktan sonra Cumhuriyet Vakfı ile Yeni Gün Haber Ajansı Basın ve Yayın A.Ş.'nin müdahilliğinin kabulüne, diğer taleplerin ise gerekli incelemeler yapıldıktan sonra karara bağlanmasına hükmetti.

NOTLAR

Davasının görüleceği Silivi Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne alınan basın mensupları, avukatlar ve sanık yakınları 2'si detaylı olmak üzere 3 arama noktasından geçerek adliye binasına giriş yaptı.

Basın mensupları, üzerlerinde cihazın sinyal vereceği herhangi bir eşya olmaması konusunda uyarılarak detaylı bir arama sonrası güvenlik kapısından geçişleri sağlandı.

ÖZBİLGİN GELDİ

Cep telefonu, ses kayıt cihazı gibi elektronik eşyaların görevlilerce emanete alındığı bu bölümde, bazı kişiler ayakkabıları çıkartıldıktan sonra terlikle x-ray cihazından geçirilerek yerleşkeye giriş yaptı.

Danıştay’a yapılan saldırı sonrası hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in oğulları Serkan ve Gökhan Özbilgin de Ergenekon duruşmasını izlemek üzere duruşma salonuna geldi. Danıştay davasında hem müdahil hem de avukat olarak yer alan Gökhan Özbilgin, Ergenekon duruşmasında "izleyici" olacaklarını söyledi.

MAZERETLİLER

Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk ve İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever’in sağlık durumlarını gerekçe göstererek, duruşmaya katılmadı.

Her dönem kendinden bir şekilde söz ettirmeyi başaran,Yaşar Okuyan, Ergenekon sanıkları yakınlarına destek için Silivri'ye geldi

Danıştay hükümlüsü Alparslan Aslan'ın babası İdris Aslan da Silivri'ye gelenler arasındaydı.

İLGİNÇ DİYALOG

Duruşma salonu kapısında bekleyen tutuklu sanıklardan Drej Ali lakaplı Ali Yasak, DTP Milletvekili Sırrı Sakık'a yönelerek, "Siz niye buradasınız?" dedi.

Bunun üzerine Sakık, "Asrın davası diye geldik" ifadelerini kullandı.

SALON DAR GELDi

Ergenekon davası salon skandalıyla başladı. Soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasına saat 10.25'te başlandı. Mazaret bildirenler dışında tüm sanıklar salonun ortasında kendilerine ayrılan bölümde yerini aldı.

Arka bölümde ise sanık yakınları yerini aldı. Ancak gazeteciler, sanık yakınları da eklenince 280 kişi için hazırlanan salonu yaklaşık 400 kişi doldurdu. Kalabalık, salonda karmaşa yaratınca İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün müdahale ederek duruşmaya ara verdi. Yaklaşık 4.5 saatlik aradan sonra Şengün, duruşmayı ertelemedi ve Silivri Cezaevi'nde devam etmesine karar verdi. Saat 16.30'da verilen ikinci aranın ardından Şengün, davayı 23 Ekim'e erteledi.
aktifhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License