14.10.08

TARAF AKTÜTÜN GERÇEĞİNİ AÇIKLADI

Hain baskının şok eden görüntüleri !

Tıkla Resmi Büyüt
Taraf'ın yayımladığı anlık istihbarat belgeleriyle istihbarat raporları Genelkurmay'ın Aktütün baskınını, aynı Dağlıca gibi, ayrıntılarıyla bildiğini gösterdi.

BİR AY ÖNCEDEN HABERDAR EDİLDİ
İç Güvenlik Harekat Durum raporları ve İnsansız Hava Araçları'nın ilettiği anlık istihbarat bilgileri Aktütün baskınından Genelkurmay'ı bir ay önce haberdar etti.

GENELKURMAY HAZIRLIKLARI İZLEDİ
İnsansız hava aracı saldırı günü 9.35'ten itibaren, aldığı görüntüleri Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı'na ve İkinci Başkan'a saatlerce ve naklen iletti.
SONRA DA SALDIRIYI SEYRETTİLER
Saldırının önceden bilindiğini gösteren temel kanıt: Hava aracı, koornitanları Aktütün'e kilitlenmiş olarak saldırı sırasında da görüntü nakline devam etti.
Bu ilk görüntü. Saldırı günü, 3 ekimi gösteriyor. PKK'lılar K. Irak sınırında, Aktütün yakınlarında siper kazıyor, mayın döşüyorlar.
Saldırı hazırlığı ikinci görüntüde de var. Saat Greenwich'e göre 6.35'i, Türkiye saatiyle 9.35'i gösteriyor. Saldırının 3.5 saat öncesi.

Kamera kaydı bir anda PKK timinden Aktütün'e dönüyor. Saldırıbölük karakoluna yönelmi. Saat Greenwich'e göre 11, Türkiye saatiyle 14.
JANDARMA'NIN İÇ RAPORLARI DA GENELKURMAY'I YALANLADI

Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın Aktütün saldırısı raporu, iki gün sonra açıklama yapan Genelkurmay 2. Başkanı Iğsız'la dört noktada çelişiyor.

Takviye Birlik Var Mıydı?

Iğsız saldırı öncesinde Aktütün'e özel birlik ve komanda takviyesi yapıldığını söylemişti. Jandarmaya göre bu birlikler sonradan geldi.

F-16'lar Harekete Geçti Mi?

Iğsız baskından hemen sonra PKK grubunu iki F -16'nın vurduğunu söyledi. Jandarma raporunda ise sadece helikopterlerden söz edildi.

Bayraktepe Kimin Elindeydi?

Iğsız baskında Bayraktepe'nin düşmediğini söyledi. Jandarma ise tepenin sekiz saat sonra, PKK çekildikten sonra alındığını rapor etti.

Baskında Kaç PKK'lı Öldürüldü?

Iğsız'a göre baskın sırasında PKK 23 zaiyat vrdi. Jandarma raporuna göre kesin sayı beş. Geri kalanlar için tahmin yapılmış: 30 kadar.

AKTÜTÜN'Ü BASACAK KOMUTANIN İSMİ BİLE BİLDİRİLMİŞ

Bir gün öncenin raporunda Aktütün baskınını yapacak PKK komutanının adı bile belirtiliyor:

"Habat Kapsamlı Eylem Hazırlığında"

2 Ekim tarihli istihbarat raporunda PKK'nın kadın liderlerinden Habat'ın yeni bir saldırı için bölgeye döndüğü, ağır silah taşıyacak 25-30 katırın Aktütün karşısında Mezi deresinde bekletildiği bildirilmiş.

Haberin inanılmaz detayları ve fotoğrafları bugünkü Taraf Gazetesi'nde 2 tam sayfa yayınlandı.


14.Ekim.2008

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed



Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com
 
^

Powered by BloggerAK Medya Haber Yorum Analiz by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License